Святкова курка з яблуками і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Жодне свято не обходиться без цвяха програми - гарячого блюда! І у мене є улюблений рецепт курочки з яблуками, яким поспішаю поділитися з вами. Дивіться, запам'ятовуйте, пробуйте!
Отже, друзі, розповідаю, як приготувати "святкову курку з яблуками і овочами" . Блюдо це дуже смачне і ароматне, курка особливо ніжна виходить за рахунок кислих яблук. Я намагаюся знайти яблука сорту "симиренка", в них є потрібна кислинка, вони просочуються соком і жиром курочки, просто пальчики оближеш! пробуйте!
- Курка - 1 штука
- Яблука - 2-3 штук
- Картопля - 5-6 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Спеції мелені - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Зелень - За смаком
1. Підготуйте продукти. Курочку ретельно вимийте, видаліть залишки пір'я, копчиковую залозу.
2. Натріть її сіллю і спеціями, залиште на 15-20 хвилин.
3. За цей час підготуйте овочі: вимийте їх, очистіть і поріжте. Я зазвичай ріжу цибулю на 4 частини, морква - просто навскоси, а картопля - з 4 частини вздовж.
4. Поріжте яблука на часточки, з кожного яблука у мене виходить по 6 Dolek, видаліть серцевини. Наповніть курку яблуками. Натягніть щільно шкіру, складіть ніжки і зв'яжіть.
5. Всі овочі посоліть, перемішайте з рослинним маслом. Курочку також потрібно з усіх боків змастити маслом. Викладіть на деко по центру курку, навколо неї розподіліть овочі. Якщо залишилися часточки яблук, їх теж покладіть поруч з овочами. Надішліть в гарячу духовку на годинку.
6. Я запікала при 200 градусах 45 хвилин, так як курочка у мене невелика.
7. Візьміть велике блюдо. Обережно лопатками перемістіть курочку, навколо - овочі. Прикрасьте зеленню і подавайте до столу!
8. Приємного!