Свіжі щі з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)
Свіжі щі з яловичиною - це основне блюдо для сімейного життя! завжди смачно, дуже ситно. Тарілочка щей зі сметаною і перчиком зігріває в холодну погоду, можна сказати, що вона гріє і тіло і душу!
Свіжі щі з яловичиною подаються зі сметанкою, часничком, гострим стручковим перцем. У кожній тарілці повинен лежати шматочок м'яса. На щі зазвичай беруть грудинку. Я майже завжди варю бульйон з вечора. Господарство у мене планомірне і я в принципі знаю, що буду готувати завтра. Це суттєво економить час. Так як варіння бульйону довга, а якщо він вже готовий, то щі варяться 20 хвилин! Успіхів і приємного апетиту!
- Вода - 2, 5 L
- Яловичина - 650 грам
- Картопля - 400 грам
- Капуста - 450 грам
- Цибуля - 1 штука
- Томатна паста - 80 грам
- Перець солодкий - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Олія - 70 грам
- Пучок петрушки - 1/2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
Підготувати продукти.
М'ясо варіть в каструлі після закипання приблизно годину на маленькому вогні. Зніміть піну.
Поки готується бульйон, наріжте овочі.
Капусту соломкою.
Цибулю і перець дрібно.
Через годину до бульйону додаємо картоплю і варимо хвилин 10-12 на слабкому кипінні.
Готуємо зажарку: розігріваємо на сковороді олію, додаємо цибулю і часник, смажимо до підлозі прозорості, додаємо перець і через п'ять хвилин кладемо томатну пасту. Все перемішуємо, roza_ker 5 хвилин, якщо треба додаємо воду.
У каструлю додаємо зажарку і капусту.
Через 15 хвилин додаємо зелень, сіль, спеції. Знімаємо з вогню і даємо настоятися.
Смачного!