Свіжі щі
(покроковий рецепт з фото)
Ситні ароматні щі зі свіжих овочів - це дуже смачно! Дуже популярна страва, яке в кожній родині готується по-своєму. Приготуйте на обід борщ за цим рецептом - всім сподобається, всі будуть ситі!
Смачні та ситні щі зі свіжих овочів приготувати зовсім нескладно, повірте. У кожної господині є кілька рецептів приготування цієї страви: в залежності від сезону, від наявності інгредієнтів. Та й від настрою теж багато що залежить. У цьому рецепті розказано, як приготувати свіжі щі. Свіжі - значить зі свіжих овочів. І їдять їх відразу ж після приготування. Хоча на наступний день вони ще смачніше. Готуйте, змінюйте кількість інгредієнтів і винаходьте, шукайте свій рецепт смачних щей.
- Телятина на кісточці - 500 грам
- Капуста - 300-400 грам
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідори свіжі - 1-2 штук
- Перець чилі - 1 штука
- Перець чорний горошком - 3-4 штук
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Зелень кропу, петрушки - 20 грам
- Сіль - 2 чайних ложки (за смаком)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
![свіжі щі - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/svejie_shi-262666.webp)
Насамперед ставимо варитися бульйон. Беремо каструлю літра на 3. Заливаємо м'ясо водою, ставимо на вогонь. Телятину будемо варити години півтори. Хвилин через 40 додайте пів чайної ложки солі.
![свіжі щі - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/svejie_shi-262667.webp)
Шаткуємо тонко капусту.
![свіжі щі - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/svejie_shi-262668.webp)
Дістаємо вже зварене м'ясо з бульйону, а замість нього відправляємо в бульйон капусту.
![свіжі щі - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/svejie_shi-262669.webp)
Чистимо цибулю та моркву. Моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо маленькими кубиками.
![свіжі щі - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/svejie_shi-262670.webp)
Розігріваємо олію на сковороді, відправляємо туди обсмажувати цибулю з морквою.
![свіжі щі - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/svejie_shi-262671.webp)
Чистимо і нарізаємо невеликими кубиками картоплю. Помідори очищаємо від шкірки, м'якоть нарізаємо дрібними кубиками.
![свіжі щі - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/svejie_shi-262672.webp)
Викладаємо картоплю в каструлю з капустою, солимо. Помідори додаємо в сковороду до обсмаженою цибулі і моркви. Смажимо-тушкуємо хвилин 5.
![свіжі щі - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/svejie_shi-262673.webp)
М'ясо відокремлюємо від кістки і нарізаємо. Дрібно-дрібно поріжемо перчик чилі і очищені зубчики часнику.
![свіжі щі - фото крок 9](https://kuhari.com.ua/img/svejie_shi-262674.webp)
Овочі в сковорідці готові. Додаємо їх в каструлю, коли картопля буде практично готова.
![свіжі щі - фото крок 10](https://kuhari.com.ua/img/svejie_shi-262675.webp)
Коли щі з овочами покипить хвилин 5, додаємо нарізане м'ясо і спеції. Даємо покипіти ще хвилини 3 - і прибираємо з вогню. Нехай щі постоять хвилин 10, і можна кликати всіх до столу. Зелень додаємо в тарілки.