Свіжі щі
(покроковий рецепт з фото)
Ситні ароматні щі зі свіжих овочів - це дуже смачно! Дуже популярна страва, яке в кожній родині готується по-своєму. Приготуйте на обід борщ за цим рецептом - всім сподобається, всі будуть ситі!
Смачні та ситні щі зі свіжих овочів приготувати зовсім нескладно, повірте. У кожної господині є кілька рецептів приготування цієї страви: в залежності від сезону, від наявності інгредієнтів. Та й від настрою теж багато що залежить. У цьому рецепті розказано, як приготувати свіжі щі. Свіжі - значить зі свіжих овочів. І їдять їх відразу ж після приготування. Хоча на наступний день вони ще смачніше. Готуйте, змінюйте кількість інгредієнтів і винаходьте, шукайте свій рецепт смачних щей.
- Телятина на кісточці - 500 грам
- Капуста - 300-400 грам
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідори свіжі - 1-2 штук
- Перець чилі - 1 штука
- Перець чорний горошком - 3-4 штук
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Зелень кропу, петрушки - 20 грам
- Сіль - 2 чайних ложки (за смаком)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Насамперед ставимо варитися бульйон. Беремо каструлю літра на 3. Заливаємо м'ясо водою, ставимо на вогонь. Телятину будемо варити години півтори. Хвилин через 40 додайте пів чайної ложки солі.
Шаткуємо тонко капусту.
Дістаємо вже зварене м'ясо з бульйону, а замість нього відправляємо в бульйон капусту.
Чистимо цибулю та моркву. Моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо маленькими кубиками.
Розігріваємо олію на сковороді, відправляємо туди обсмажувати цибулю з морквою.
Чистимо і нарізаємо невеликими кубиками картоплю. Помідори очищаємо від шкірки, м'якоть нарізаємо дрібними кубиками.
Викладаємо картоплю в каструлю з капустою, солимо. Помідори додаємо в сковороду до обсмаженою цибулі і моркви. Смажимо-тушкуємо хвилин 5.
М'ясо відокремлюємо від кістки і нарізаємо. Дрібно-дрібно поріжемо перчик чилі і очищені зубчики часнику.
Овочі в сковорідці готові. Додаємо їх в каструлю, коли картопля буде практично готова.
Коли щі з овочами покипить хвилин 5, додаємо нарізане м'ясо і спеції. Даємо покипіти ще хвилини 3 - і прибираємо з вогню. Нехай щі постоять хвилин 10, і можна кликати всіх до столу. Зелень додаємо в тарілки.