Рецепт Свіжі щі фото

Свіжі щі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Капуста, Телятина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Супи, Кисле, Щи

Ситні ароматні щі зі свіжих овочів - це дуже смачно! Дуже популярна страва, яке в кожній родині готується по-своєму. Приготуйте на обід борщ за цим рецептом - всім сподобається, всі будуть ситі!

Смачні та ситні щі зі свіжих овочів приготувати зовсім нескладно, повірте. У кожної господині є кілька рецептів приготування цієї страви: в залежності від сезону, від наявності інгредієнтів. Та й від настрою теж багато що залежить. У цьому рецепті розказано, як приготувати свіжі щі. Свіжі - значить зі свіжих овочів. І їдять їх відразу ж після приготування. Хоча на наступний день вони ще смачніше. Готуйте, змінюйте кількість інгредієнтів і винаходьте, шукайте свій рецепт смачних щей.

  • Телятина на кісточці - 500 грам
  • Капуста - 300-400 грам
  • Картопля - 4 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Помідори свіжі - 1-2 штук
  • Перець чилі - 1 штука
  • Перець чорний горошком - 3-4 штук
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Зелень кропу, петрушки - 20 грам
  • Сіль - 2 чайних ложки (за смаком)
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
свіжі щі - фото крок 1
Насамперед ставимо варитися бульйон. Беремо каструлю літра на 3. Заливаємо м'ясо водою, ставимо на вогонь. Телятину будемо варити години півтори. Хвилин через 40 додайте пів чайної ложки солі.
свіжі щі - фото крок 2
Шаткуємо тонко капусту.
свіжі щі - фото крок 3
Дістаємо вже зварене м'ясо з бульйону, а замість нього відправляємо в бульйон капусту.
свіжі щі - фото крок 4
Чистимо цибулю та моркву. Моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо маленькими кубиками.
свіжі щі - фото крок 5
Розігріваємо олію на сковороді, відправляємо туди обсмажувати цибулю з морквою.
свіжі щі - фото крок 6
Чистимо і нарізаємо невеликими кубиками картоплю. Помідори очищаємо від шкірки, м'якоть нарізаємо дрібними кубиками.
свіжі щі - фото крок 7
Викладаємо картоплю в каструлю з капустою, солимо. Помідори додаємо в сковороду до обсмаженою цибулі і моркви. Смажимо-тушкуємо хвилин 5.
свіжі щі - фото крок 8
М'ясо відокремлюємо від кістки і нарізаємо. Дрібно-дрібно поріжемо перчик чилі і очищені зубчики часнику.
свіжі щі - фото крок 9
Овочі в сковорідці готові. Додаємо їх в каструлю, коли картопля буде практично готова.
свіжі щі - фото крок 10
Коли щі з овочами покипить хвилин 5, додаємо нарізане м'ясо і спеції. Даємо покипіти ще хвилини 3 - і прибираємо з вогню. Нехай щі постоять хвилин 10, і можна кликати всіх до столу. Зелень додаємо в тарілки.

Схожі рецепти