Рецепт Консервовані помідори, як свіжі фото

Консервовані помідори, як свіжі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор
Рецепти для схуднення
Літні
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пропоную цікавий рецепт консервування помідорів у власному соку, а й не томатному соку. Вони виходять як свіжі. Це дуже просто і смачно!

Опис приготування:

Із вказаної кількості інгредієнтів виходять дві 0, 5-літрові банки заготовок. У минулому році я вперше приготувала такі помідори і мені вони дуже сподобалися. Дійсно виходять як свіжі. Спробуйте і ви!

  • Помідор - 1 кілограм
  • Цукор - 40 грам
  • Сіль - 25 грам
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Кріп - 50 грам
  • Оцет 9% - 10 мілілітрів
консервовані помідори, як свіжі - фото крок 1
Помідори помийте.
консервовані помідори, як свіжі - фото крок 2
Часник очистіть і дрібно наріжте.
консервовані помідори, як свіжі - фото крок 3
Сіль змішайте з цукром.
консервовані помідори, як свіжі - фото крок 4
Кріп дрібно наріжте.
консервовані помідори, як свіжі - фото крок 5
На кожному помідорі зробіть хрестоподібний надріз.
консервовані помідори, як свіжі - фото крок 6
Закип'ятіть в каструлі воду і на 2-3 хвилини занурте в неї помідори. Потім обдайте холодною водою і зніміть шкірку.
консервовані помідори, як свіжі - фото крок 7
Наріжте дрібні помідори на дві частини, а великі на чотири.
консервовані помідори, як свіжі - фото крок 8
Банки беріть по 500 мл, простерилизуйте. На дно банки налийте чайну ложку оцту. Потім викладіть шар помідор.
консервовані помідори, як свіжі - фото крок 9
Потім додайте чайну ложку солі з цукром.
консервовані помідори, як свіжі - фото крок 10
Наступним шаром викладаємо подрібнений часник.
консервовані помідори, як свіжі - фото крок 11
Потім нарізаний кріп.
консервовані помідори, як свіжі - фото крок 12
Таким чином, чергуючи всі верстви, заповніть банки щільно, щоб залишалося якомога менше повітря. Але оцет ви наливаєте тільки один раз на дно банки!
консервовані помідори, як свіжі - фото крок 13
Заповнені банки накрийте стерилізованими кришками. Потім поставте в каструлю, на дно якої постеліть ганчір'яну серветку. Налийте воду в каструлю, щоб вона доходила до плічок банки. Стерилізують банки з помідорами 15-20 хвилин з моменту закипання води в каструлі. Потім закатати кришками, укутайте теплою ковдрою до повного охолодження на добу. Зберігайте консерви в прохолодному приміщенні.

Схожі рецепти