Свинячий стейк
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, ароматний і соковитий свинячий стейк. Його можна приготувати і в звичайний день, і для святкового столу.
Приготування м'яса таким способом, напевно, одне з найдавніших. Крім шашликів, звичайно ж Смачний і соковитий шматок м'яса, да на невеликій кісточці - ніщо так не радує голодного і втомленого чоловіка. Рецепт приготування свинячого стейка простий до неподобства. Найголовніше - гарне м'ясо і сковорода-гриль. А спеції можуть бути різними. Розповідаю, як приготувати свинячий стейк швидко і без попереднього маринування м'яса. Це смачно, повірте!
- Свинячий стейк - 500 грам
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Сушений розмарин - 2 штуки(2 невеликих гілочки, можна замінити сумішшю прованських трав)
Ось такі красиві шматочки свинини чудово підійдуть. Товщина - 2 см, тонше можна. Моєму м'ясо і підсушують паперовим рушником.
Змішуємо сіль, перець і подрібнений розмарин або трави.
Натираємо з усіх боків м'ясо сумішшю. Викладаємо м'ясо на тарілку і хай полежить хвилин 10.
Нагріваємо сковорідку-гриль на сильному вогні. М'ясо змащуємо рослинним маслом і викладаємо на добре прогріту сковорідку.
Обсмажуємо стейки на сильному вогні по пів хвилини з кожного боку. Повинна утворитися скоринка, яка не дасть соку з м'яса витікати.
Потім зменшуємо вогонь під сковородою і обсмажуємо стейки по 3 хвилини з кожного боку, при цьому притискаючи їх до поверхні сковороди. Щоб на стейке вийшов малюнок ромбиком, перекладіть м'ясо під іншим кутом, ніж в перший раз.