Свинячі відбивні в томатному клярі
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше готую м'ясо птиці (курка, качка, індичка), а днями захотілося саме свинини. Вирішив посмажити прості відбивні, але незвично. Розповім, як приготувати свинячі відбивні в томатному клярі.
Відразу скажу, що надовго залишати м'ясо в такому клярі не варто, тому як томатна кислота робить м'ясо жорсткіше. Краще використовувати їх в якості клярі, а не маринувати. Такі відбивні добре поєднуються з будь-яким гарніром (овочі, каші, макарони). Відбивна виходить соковитою і виглядає апетитно.
- Свинина - 450 грам
- Борошно - 6 Ст. Ложок
- Сіль і перець - За смаком
- Сир твердий - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Томатна паста - 30 грам
1. Свинину мою, зачищаю від плівки і обтираю паперовим рушником, потім відбиваю добре з двох сторін, солю і перчу.
2. Для кляра: в миску вбиваю яйца, додаю подрібнений на крупній тертці твердий сир, 4 столові ложки пшеничного борошна і томатну пасту, гарненько перемішую до однорідної консистенції.
3. Решта 2 ложки борошна насипаю в тарілку, обвалюють м'ясо спочатку в борошні, потім - в клярі і обсмажую з двох боків до рум'яної скоринки. Готові відбивні посипаю твердим сиром і подаю до столу.