Свинячі реберця в томатному соусі з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
У продажу свинячі реберця знайти легко, тому блюдо доступне. Його можна зробити до свята або для сімейної вечері. Розповідаю, як приготувати свинячі реберця в томатному соусі з чорносливом.
Реберця краще вибирати м'ясисті, з хорошою прошарком м'яса. Такі реберця добре поєднуються з гарніром з картоплі або зі свіжими овочами. Подавати до столу їх потрібно гарячими. Готую їх на сковороді, але можна в казані або утятніце.
- Ребра - 2 кілограма
- Томатний сік - 1 літр
- Чорнослив - 250 грам
- Мед - 150 грам
- Цибуля - 1 штука
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Чорний перець і сіль - За смаком
1. Чорнослив використовуйте без кісточок, залийте його окропом і залиште на деякий час. Реберця гарненько помийте, а потім витріть насухо. Сковороду розігрійте з рослинним маслом, обсмажте реберця з двох боків до золотистої скоринки.
2. Реберця перекладаєте в іншу сковороду. Цибулю очистіть і наріжте великими кубиками, потім обсмажте його на тій же сковороді, де смажили ребра.
3. З чорносливу злийте воду, наріжте кожен тонкими смужками, додайте його до ребер, туди ж відправте обсмажений до м'якості цибулю.
4. У сковороду додайте лавровий лист і чорний перець горошком.
5. Томатний сік змішайте з медом, ретельно перемішайте і вилийте в сковороду до ребер.
6. М'ясо відправляєте на вогонь і накриваєте кришкою, а після закипання зменшуємо вогонь і готуєте близько 1 годину.
7. Через 1 годину до смаку додаєте сіль і прогріваєте ще кілька хвилин.
8. Ребра викладаєте на тарілку, поливаєте соусом, в якому вони гасилися, і гарячими подаєте до столу.