Свинячі реберця з гірчицею
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю їжу на природі. Навіть коли особливо немає апетиту, будь-які страви, зроблені на відкритому вогні, з'їдаються відразу ж. Скористайтеся рецептом, як приготувати свинячі реберця з гірчицею.
Скористайтеся грилем для приготування такої страви. Після обсмажування відразу змастіть реберця гірчицею і залиште на 10 хвилин, а потім вже подавайте. За цей час м'ясо вбере все соки і запахи гірчиці. Подавайте реберця гарячими з овочами (свіжими або печеними), із зеленню.
- Гірчичний - За смаком(1 стакан для соусу, 1/3 склянки для м'яса)
- Яблучний оцет - 1/3 склянки
- Цукор - За смаком(1/3 склянки для соусу, ¾ склянки для спецій)
- Мед - 1/4 склянки
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
- Вустерширський соус - 1 Ст. Ложка
- Гострий соус - 1 Ст. Ложка
- Чорний мелений перець - За смаком(1 столова ложка для соусу, 2 чайні ложки для спецій)
- Білий мелений перець - 1 Чайна ложка
- Паприка - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Насіння селери - 1 Ст. Ложка
- Часниковий порошок - 2 чайних ложки
- Чилі порошок - 2 чайних ложки
- Гірчичний порошок - 2 чайних ложки
- Мелений тмин - 1 Чайна ложка
- Цибулевий порошок - 1 Чайна ложка
- Свинячі ребра - За смаком(2 великі пластини)
- Яблучний сік - 2 склянки
1. Спершу зробіть соус: в миску вилийте склянку гірчиці, яблучний оцет, додайте цукор і мед, кетчуп, вустерширський соус, гострий соус, чорний і білий перець, гарненько змішайте все віночком. Готовий соус можна тиждень зберігати в холодильнику.
2. В іншій мисці змішайте сухі інгредієнти: цукор, паприка, сіль, подрібнене насіння селери, кмину, часниковий порошок, чилі, гірчичний і цибульний порошок, чорний перець.
3. Вимийте м'ясо і видаліть плівку на задній частині кожного з ряду ребер. Змастіть м'ясо за допомогою пензлика з двох сторін гірчицею.
4. Викладіть м'ясо на пергамент і фольгу, посипте щедро з кожного боку сухими спеціями.
5. Розігрійте гриль з функцією коптильні (або коптильню) до 170 градусів, як тільки вигоріла деревина і пішов дим, викладіть м'ясо, встановіть ковпак і готуйте 2-3 годину, потім зніміть ковпак і готуйте ще 2 годину, сбризгівая м'ясо соком щопівгодини.
6. М'ясо викладіть на обробну дошку і з двох сторін змастіть приготованим раніше соусом, можна в кілька шарів.
7. Залиште реберця на кілька хвилин, після чого подавайте їх до столу.