Рецепт Свинячі реберця з гірчицею фото

Свинячі реберця з гірчицею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Реберця
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На природу
Гарячі страви, Страви копчені

Дуже люблю їжу на природі. Навіть коли особливо немає апетиту, будь-які страви, зроблені на відкритому вогні, з'їдаються відразу ж. Скористайтеся рецептом, як приготувати свинячі реберця з гірчицею.

Скористайтеся грилем для приготування такої страви. Після обсмажування відразу змастіть реберця гірчицею і залиште на 10 хвилин, а потім вже подавайте. За цей час м'ясо вбере все соки і запахи гірчиці. Подавайте реберця гарячими з овочами (свіжими або печеними), із зеленню.

  • Гірчичний - За смаком(1 стакан для соусу, 1/3 склянки для м'яса)
  • Яблучний оцет - 1/3 склянки
  • Цукор - За смаком(1/3 склянки для соусу, ¾ склянки для спецій)
  • Мед - 1/4 склянки
  • Кетчуп - 2 Ст. Ложки
  • Вустерширський соус - 1 Ст. Ложка
  • Гострий соус - 1 Ст. Ложка
  • Чорний мелений перець - За смаком(1 столова ложка для соусу, 2 чайні ложки для спецій)
  • Білий мелений перець - 1 Чайна ложка
  • Паприка - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Насіння селери - 1 Ст. Ложка
  • Часниковий порошок - 2 чайних ложки
  • Чилі порошок - 2 чайних ложки
  • Гірчичний порошок - 2 чайних ложки
  • Мелений тмин - 1 Чайна ложка
  • Цибулевий порошок - 1 Чайна ложка
  • Свинячі ребра - За смаком(2 великі пластини)
  • Яблучний сік - 2 склянки
свинячі реберця з гірчицею - фото крок 1
1. Спершу зробіть соус: в миску вилийте склянку гірчиці, яблучний оцет, додайте цукор і мед, кетчуп, вустерширський соус, гострий соус, чорний і білий перець, гарненько змішайте все віночком. Готовий соус можна тиждень зберігати в холодильнику.
свинячі реберця з гірчицею - фото крок 2
2. В іншій мисці змішайте сухі інгредієнти: цукор, паприка, сіль, подрібнене насіння селери, кмину, часниковий порошок, чилі, гірчичний і цибульний порошок, чорний перець.
свинячі реберця з гірчицею - фото крок 3
3. Вимийте м'ясо і видаліть плівку на задній частині кожного з ряду ребер. Змастіть м'ясо за допомогою пензлика з двох сторін гірчицею.
свинячі реберця з гірчицею - фото крок 4
4. Викладіть м'ясо на пергамент і фольгу, посипте щедро з кожного боку сухими спеціями.
свинячі реберця з гірчицею - фото крок 5
5. Розігрійте гриль з функцією коптильні (або коптильню) до 170 градусів, як тільки вигоріла деревина і пішов дим, викладіть м'ясо, встановіть ковпак і готуйте 2-3 годину, потім зніміть ковпак і готуйте ще 2 годину, сбризгівая м'ясо соком щопівгодини.
свинячі реберця з гірчицею - фото крок 6
6. М'ясо викладіть на обробну дошку і з двох сторін змастіть приготованим раніше соусом, можна в кілька шарів.
свинячі реберця з гірчицею - фото крок 7
7. Залиште реберця на кілька хвилин, після чого подавайте їх до столу.

Схожі рецепти