Свиняча рулька в пиві
(покроковий рецепт з фото)
Свиняча рулька в пиві - одне з найпопулярніших страв німецької кухні. Блюдо досить просте, але смак м'яса просто дивовижний: з хмільним ароматом, з скоринкою. Особливо оцінять свинячу рульку чоловіки.
Свиняча рулька - це просте, але неймовірно смачне і ситне блюдо як для сімейної вечері, так і для святкового столу. Рецептів її приготування дуже багато, але ми сьогодні поговоримо про те, як приготувати свинячу рульку в пиві. М'яке м'ясо з дуже смачною хрусткою скоринкою, з яскравим ароматом і легким смаком темного пива - це бездоганний результат!
- Свиняча рулька - 2 штуки
- Пиво темне - 2 L
- Часник - 8-9 зубчиків
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Базилік - 1 Чайна ложка
- Гвоздика - 5-7 штук
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Морква - 2-3 штук
- Сіль - 1-2 чайних ложок (за смаком)
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
Рульки добре моєму, видаляємо з них (якщо є) волоски, робимо кілька невеликих надрізів ножем.
Чистим 4-5 зубчиків часнику, крупно їх нарізаємо.
У велику каструлю складаємо рульки, нарізаний часник, всі сухі спеції, очищені моркву і цибулю. Потім заливаємо все пивом.
Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, закриваємо каструлю кришкою і варимо рульки в пиві 2 годину. Через півтори години рульки можна посолити. А після даємо їм трохи охолонути.
Остигнули рульки необхідно натерти з усіх боків сумішшю тертого часнику і рослинного масла. Потім викладаємо їх на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку.
Запікаємо свинячі рульки 30 хвилин при температурі 180 градусів, а потім 10 хвилин при 200-220 градусах. Кожні 10 хвилин рульки потрібно поливати маринадом (в якому вони варилися).
Традиційно подають свинячу рульку в пиві з тушкованою квашеною капустою, але ви можете подавати з улюбленим гарніром.