Рецепт Свинина запечена в горщику фото

Свинина запечена в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , Сімейна вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ситне і неймовірно смачна страва, запечене в горщиках, сподобається абсолютно всім, а завдяки квашеній капусті наша свинина набуває незабутній смак і аромат.

Опис приготування:

Цей чудовий рецепт приготування свинини запеченої в горщику дуже сподобається тим, хто любить незвичайні поєднання смаків. Тут ми поряд зі звичними компонентами будемо використовувати квашену капусту, що додасть кислинку всьому блюду і неповторний аромат сільської кухні. На мій погляд, виходить досить смачне і ситне чоловіче блюдо, в якому поєднані всі необхідні інгредієнти. Безсумнівно, воно заслуговує вашої уваги, і я з задоволенням розповім, як зробити чудову свинину, запечену в горщику.

  • Свинина - 1, 5 кілограма
  • Капуста квашена - 1, 5 кілограма
  • Картопля - 5-6 штук
  • Цибуля ріпчаста - 5-6 штук
  • Морква - 1 штука
  • Крем - 200 грам
  • Сир - 100 грам
  • Brokolli - 200 грам
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
  • Свіжа зелень - За смаком
свинина запечена в горщику - фото крок 1
Для початку, природно, необхідно заздалегідь підготувати всі необхідні інгредієнти. М'ясо, картопля, цибулю і моркву ми нарізаємо кубиками, зелень дрібно ріжемо, а сир трьом на крупній тертці. Картопля і м'яса слід злегка посолити.
свинина запечена в горщику - фото крок 2
Потім ми натираємо кожен горщик невеликою кількістю масла і укладаємо в нього м'ясо і цибулю. Додаємо спеції і зелень за смаком.
свинина запечена в горщику - фото крок 3
Потім йде квашена капуста. Її необхідно рівномірно розподілити і злегка прим'яти виделкою.
свинина запечена в горщику - фото крок 4
Потім викладаємо ще один товстий шар цибулі.
свинина запечена в горщику - фото крок 5
Наступним шаром йдуть картопля і морква, які ми теж трохи подсаливаем.
свинина запечена в горщику - фото крок 6
Я тоді брокколі. Ви звичайно можете і не використовувати броколі в рецепті, але з ним виходить дуже красиво.
свинина запечена в горщику - фото крок 7
Тепер в кожен горщик заливаємо по чверть склянки води.
свинина запечена в горщику - фото крок 8
Змащуємо невеликим шаром сметани.
свинина запечена в горщику - фото крок 9
І посипаємо тертим сиром.
свинина запечена в горщику - фото крок 10
Накриваємо горщики кришками і ставимо в духовку. Встановлюємо температуру 200 градусів і залишаємо готуватися на 1 час. Коли наша свинина буде готова, витягаємо горщики, посипаємо їх вміст свіжою зеленню і подаємо до столу.

Схожі рецепти