Свинина запечена в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Ситне і неймовірно смачна страва, запечене в горщиках, сподобається абсолютно всім, а завдяки квашеній капусті наша свинина набуває незабутній смак і аромат.
Цей чудовий рецепт приготування свинини запеченої в горщику дуже сподобається тим, хто любить незвичайні поєднання смаків. Тут ми поряд зі звичними компонентами будемо використовувати квашену капусту, що додасть кислинку всьому блюду і неповторний аромат сільської кухні. На мій погляд, виходить досить смачне і ситне чоловіче блюдо, в якому поєднані всі необхідні інгредієнти. Безсумнівно, воно заслуговує вашої уваги, і я з задоволенням розповім, як зробити чудову свинину, запечену в горщику.
- Свинина - 1, 5 кілограма
- Капуста квашена - 1, 5 кілограма
- Картопля - 5-6 штук
- Цибуля ріпчаста - 5-6 штук
- Морква - 1 штука
- Крем - 200 грам
- Сир - 100 грам
- Brokolli - 200 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Свіжа зелень - За смаком
Для початку, природно, необхідно заздалегідь підготувати всі необхідні інгредієнти. М'ясо, картопля, цибулю і моркву ми нарізаємо кубиками, зелень дрібно ріжемо, а сир трьом на крупній тертці. Картопля і м'яса слід злегка посолити.
Потім ми натираємо кожен горщик невеликою кількістю масла і укладаємо в нього м'ясо і цибулю. Додаємо спеції і зелень за смаком.
Потім йде квашена капуста. Її необхідно рівномірно розподілити і злегка прим'яти виделкою.
Потім викладаємо ще один товстий шар цибулі.
Наступним шаром йдуть картопля і морква, які ми теж трохи подсаливаем.
Я тоді брокколі. Ви звичайно можете і не використовувати броколі в рецепті, але з ним виходить дуже красиво.
Тепер в кожен горщик заливаємо по чверть склянки води.
Змащуємо невеликим шаром сметани.
І посипаємо тертим сиром.
Накриваємо горщики кришками і ставимо в духовку. Встановлюємо температуру 200 градусів і залишаємо готуватися на 1 час. Коли наша свинина буде готова, витягаємо горщики, посипаємо їх вміст свіжою зеленню і подаємо до столу.