Свинина з рисом в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий і цікавий рецепт приготування свинини з рисом в горщику, який хоч і нагадує за смаком плов, але в той же час отримує свій особливий смак і аромат.
Якщо ви вирішили приготувати щось смачне і при цьому порівняно недороге, той цей простий рецепт свинини з рисом в горщику, безсумнівно, допоможе вам в цьому. І, повірте мені, це блюдо не йде ні в яке порівняння зі звичайним пловом або окремо звареним рисом. Головне тут - це правильно підібрати сам рис, щоб він не розварився і не перетворився на кашу, я, наприклад, використовую круглозерний і вам так само раджу. Але не буде відтягувати це на довго, і приступимо до приготування.
- Свинина - 200 грам
- Мал - 120 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
Готуємо необхідні продукти: цибуля і м'ясо нарізаємо кубиками, часник пластинками, а морква трьом на крупній тертці.
Вилучити
На сковороді розігріваємо олію і викладаємо цибулю і моркву. Трохи обсмажуємо і потім додаємо м'ясо, всі разом обсмажуємо до золотистої скоринки, а в кінці висипаємо нарізану часточками і часник, сіль і перець і смажимо ще хвилину. Тепер поміщаємо вміст сковороди на дно горщиків.
На сковороді розігріваємо олію і викладаємо цибулю і моркву. Трохи обсмажуємо і потім додаємо м'ясо, всі разом обсмажуємо до золотистої скоринки, а в кінці висипаємо нарізану часточками і часник, сіль і перець і смажимо ще хвилину. Тепер поміщаємо вміст сковороди на дно горщиків.
Мал попередньо промиваємо і засипаємо по 2 столові ложки в кожен горщик і заливаємо водою так, щоб рідина була вище рису на 1-1, 5 см.
Накриваємо горщики кришкою і ставимо в духовку. Встановлюємо температуру 180-200 градусів і готуємо протягом 40 хвилин. Готову страву можна розкласти по тарілках, але смачніше їсти прямо з горщика.