Курка з рисом в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Всі страви, приготовані в горщиках в духовці, відрізняються особливим, ніжнішим і оксамитовим смаком. Так давайте приготуємо до обіду для всієї родини курку з рисом в горщику. Легко, просто, смачно!
Якщо у вас є керамічні горщики, ви обов'язково повинні скористатися цим рецептом. Я розповім вам, як приготувати курку з рисом в горщиках. Одного разу приготував цю страву, в подальшому ви ще не раз будете його робити. Готується воно просто, виходить смачним і припаде до смаку всім: і дорослим, і діткам.
- Курка - 1/4 штуки
- Мал - 1, 5 склянки
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Зелень свіжа - 20 грам
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - 2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Очистимо цибулю, наріжемо його півкільцями або четвертинками.
Очистимо морква, наріжемо її кільцями або як вам більше подобається.
Злегка обсмажити цибулю і моркву на рослинному маслі.
Відділимо від кісток м'ясо, шкіру теж можна зняти. І наріжемо куряче м'ясо на шматочки.
Додамо на сковороду м'ясо, якщо треба, додайте також рослинна олія. Обсмажити на великому вогні м'ясо, не забуваємо перемішувати.
Мал промиваємо і додаємо на сковороду. Доливаємо склянку окропу, сіль і перець, перемішуємо. Готуємо на великому вогні хвилин 10 (або трохи менше).
А тепер розкладаємо рис з куркою по горщикам, заповнюючи їх трохи більше половини.
Додамо в кожен горщик по 3-4 столових ложки води, подрібнений часник і зелень. Закриваємо горщики кришками, ставимо їх в духовку запікатися при 200 градусах хвилин на 30.
Подаємо страву до столу в горщиках чи викладаємо курку з рисом на тарілки.