Курка з грибами в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт курки з грибами в горщику можна урізноманітнити, накривши апетитне вміст горщиків їстівними кришками з тіста. Таку красу і на святковий стіл не гріх поставити!
Погодьтеся, виглядають такі горщики дуже красиво! І їсти як приємно - зняв рум'яну, поджаристую кришечку, а під нею - мама дорога! … все ширяє, шкварчить, пахне! Золотиста хрустка скоринка якнайкраще поєднується з густим ароматним вмістом горщиків - ніякого хліба не потрібно!
Такі кришечки можна зробити як з домашнього дріжджового (майбутній, в цьому випадку доведеться позаморачиваться! ), так і з покупного листкового тіста - тоді весь процес займе у вас буквально 10 хвилин. Хіба воно того не варто, а? ..:)
Отже, пропоную вам дізнатися, як приготувати курку з грибами в горщику. Ну що, вперед?
- Куряче філе - 500 грам
- Гриби сушені - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Картопля - 8-10 штук
- Вершки - 2 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Тісто для кришок - 500 грам
Картоплю почистити і нарізати невеликими кубиками.
Гриби залити окропом, дати розбухнути, а потім подрібнити ножем.
Цибулю почистити і дрібно нарізати.
З'єднати картопля, гриби і цибулю, посолити, поперчити, перемішати.
Куряче філе нарізати кубиками приблизно 2х2 сантиметри, присолити.
У горщики укладаємо картопля з грибами та цибулею, потім курку, потім знову картопля.
Залити вершками (приблизно до середини горщика) і відправити в розігріту до 180С духовку на 40 хвилин.
Через цей час вміст горщиків потрібно перевірити на готовність і, при бажанні, замінити керамічні кришки на їстівні, після чого запікати ще 15-20 хвилин - до готовності тесту.