Курка в горщику зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Дізнайтеся, як приготувати курку в горщику зі сметаною, і це традиційне блюдо російської кухні стане частим гостем на вашому повсякденному і святковому столі! ніжно, соковитий, смачно - не пошкодуєте!
У цього блюда, як водиться, є кілька варіантів приготування. Так, наприклад, використовувати для нього можна як куряче філе, так і курку на кістки. Гриби можна брати лісові (найкращий варіант - аромат буде карколомний! ) або магазинні печериці / гливи. Тільки не купуйте вагові заморожені опеньки китайського виробництва - вони жахливо жорсткі і зовсім несмачні. Може, для якихось страв вони і підходять, але рецепт приготування курки в горщику зі сметаною на увазі використання інших грибів - з більш піддатливою структурою. До речі, свіжі гриби можна замінити сушеними - природно, попередньо дрібно відвареними і нарізаними або подрібненими в сухий порошок.
Відсутності рідини в рецепті не лякайтеся - курка, гриби і овочі дадуть дуже багато вологи. А сметана оживляти сухувате куряче м'ясо, і воно стане таким ніжним і соковитим, що ви обов'язково захочете добавки!
- Куряче філе - 600 грам (або 1 кілограм курки на кістці)
- Гриби свіжі - 300 грам
- Картопля - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Сметана не менш 20% жирності - 1, 5 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Часник - 2-3 зубчиків