Свинина з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Дивіться, що я сьогодні приготувала на вечерю - свинину з гарбузом та грибами! Блюдо дуже і дуже смачне, ситне і наваристий завдяки гарбузі, яка в процесі приготування перетворюється в пюре.
Свинина з гарбузом дуже подобається всім моїм домочадцям. Восени, в сезон гарбуза, я готую цю страву досить часто. З його допомогою можна чудово урізноманітнити своє щоденне меню. У цій страві прекрасно поєднуються свинина, гарбуз і гриби, але також в рагу можна додати цвітну капусту, морква, цибуля-пористий. Все залежить від ваших смакових уподобань. Я ще іноді комбіную кілька видів грибів, виходить незвичайно і смачно. Загалом, обов'язково випробуйте рецепт, як приготувати свинину з гарбузом, і діліться враженнями в коментарях!
- Свинина - 500 грам
- Гарбуз - 300 грам
- Гриби - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Бульйон - 1, 5 склянки
- Вино біле - 60 мілілітрів
- Вершки 20% - 75 мілілітрів
- Паприка мелена - 1/2 чайних ложки
- Чебрець - За смаком (сушений)
- Сіль - За смаком
- Борошно - 1/2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Гарбуз очистите від шкірки, видаліть насіння, а саму м'якоть поріжте на невеликі шматочки.
Свинину порізати на невеликі шматки.
Цибулину поріжте четвертькольцами.
Злегка обсмажте м'ясо в рослинному маслі, а потім додайте цибулю. Смажте на середньому вогні, поки м'ясо з усіх боків не підрум'яниться, а цибуля не стане м'яким.
Потім всипте паприку і чебрець, сіль за смаком. Потім влийте вино, перемішайте і дайте йому випаруватися протягом 2 хвилин. Після цього влийте бульйон, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні до готовності м'яса (25-35 хвилин).
Тим часом на іншій сковороді обсмажте порізані невеликими шматочками шампіньйони.
До грибів додайте шматочки гарбуза. Тушіте, поки гарбуз не стане м'якою і не буде легко розминатися ложкою.
Надішліть гарбуз з грибами до м'яса, перемішайте і тушкуйте 5 хвилин.
Вершки змішайте з борошном і додайте в рагу. Перемішайте і готуйте пару хвилин. Спробуйте на сіль, при необхідності трохи досоліть, поперчіть за смаком.
Свинина з гарбузом готова. Подавайте з овочевими салатами і заготовками. Смачного!