Запечена свинина з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування свинини, запеченої з гарбузом. У процесі приготування блюдо виходить яскравим, святковим і дуже смачним.
Головне в цій страві правильно вибрати м'ясо. Гарбуз дуже добре поєднується зі свининою, особливо якщо м'ясо і гарбуз запікати.
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Свинини - 700 грам (нежирної )
- Петрушка - 6 штук
- Гарбузи - 500 грам
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Перець і сіль - - За смаком
- Сметани або майонезу - 4 Ст. Ложки
1. Тоненькими пластами нарізаємо свинину, як для відбивних, злегка можна відбити. Можна не відбивати, якщо в м'ясі є тонкі прошарки жиру. Тонкими кружечками нарізаємо гарбуз, приблизна товщина - один сантиметр.
2. Очищаємо цибулю і каблучок його нарізаємо. Лук можна збризнути соком лимона.
3. Рослинним маслом змащуємо форму для запікання, краще змащувати соняшниковою олією. Гуртки гарбуза викладаємо у форму, можна трохи їх обрізати.
4. На гарбуз укладаємо шматочки м'яса, цибуля ложем зверху на м'ясо, сметаною або майонезом змащуємо зверху лука.
5. Всю поверхню рівномірно і акуратно змащуємо майонезом, зверху притрусити чорним перцем, каррі і паприкою.
6. Хвилин на сорок-сорок п'ять відправляємо запікатися в духову шафу, вогонь середній. Потім викладаємо на тарілки і прикрашаємо петрушкою.