Рецепт Запечена свинина з гарбузом фото

Запечена свинина з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина
Вегетаріанське харчування
На обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування свинини, запеченої з гарбузом. У процесі приготування блюдо виходить яскравим, святковим і дуже смачним.

Опис приготування:

Головне в цій страві правильно вибрати м'ясо. Гарбуз дуже добре поєднується зі свининою, особливо якщо м'ясо і гарбуз запікати.

  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Свинини - 700 грам (нежирної )
  • Петрушка - 6 штук
  • Гарбузи - 500 грам
  • Рослинна олія - 30 мілілітрів
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Перець і сіль - - За смаком
  • Сметани або майонезу - 4 Ст. Ложки
запечена свинина з гарбузом - фото крок 1
1. Тоненькими пластами нарізаємо свинину, як для відбивних, злегка можна відбити. Можна не відбивати, якщо в м'ясі є тонкі прошарки жиру. Тонкими кружечками нарізаємо гарбуз, приблизна товщина - один сантиметр.
запечена свинина з гарбузом - фото крок 2
2. Очищаємо цибулю і каблучок його нарізаємо. Лук можна збризнути соком лимона.
запечена свинина з гарбузом - фото крок 3
3. Рослинним маслом змащуємо форму для запікання, краще змащувати соняшниковою олією. Гуртки гарбуза викладаємо у форму, можна трохи їх обрізати.
запечена свинина з гарбузом - фото крок 4
4. На гарбуз укладаємо шматочки м'яса, цибуля ложем зверху на м'ясо, сметаною або майонезом змащуємо зверху лука.
запечена свинина з гарбузом - фото крок 5
5. Всю поверхню рівномірно і акуратно змащуємо майонезом, зверху притрусити чорним перцем, каррі і паприкою.
запечена свинина з гарбузом - фото крок 6
6. Хвилин на сорок-сорок п'ять відправляємо запікатися в духову шафу, вогонь середній. Потім викладаємо на тарілки і прикрашаємо петрушкою.

Схожі рецепти