Свинина в воке
(покроковий рецепт з фото)
Таке м'ясо виходить неймовірно смачним, ароматним і дуже пікантним, тому воно сподобається не тільки любителям азіатської кухні, але і тим, хто, як і я, обожнює блюда поострее.
Опис приготування:
Цей рецепт приготування свинини в воке у мене найулюбленіший, тому що я обожнюю все гостре, особливо якщо язик йде про м'ясо. Мене відразу підкупило в цій страві то, що воно робиться за лічені хвилини, але коли я спробувала таку свинину, то відразу зрозуміла, що тепер буду готувати її досить часто. А взагалі, якщо ви не є прихильником пікантних страв, то ви можете зробити свинину в воке в домашніх умовах менш гострою, додавши в блюдо не так багато зеленого перцю або зовсім його виключивши.
1) Для початку нам потрібно нарізати підморожені свинину поперек волокон на тонкі (0, 5 см) скибочки.
2) Ріпчасту цибулю і гострий перець ми чистимо, промиваємо та нарізаємо їх на досить великі шматки.
3) Вок ставимо на вогонь і наливаємо в нього трохи олії, в розігріте масло кладемо скибочки свинини і смажимо м'ясо на сильному вогні по хвилині з кожної сторони.
4) Далі викладаємо в вок до м'яса цибулю і перець, смажимо все на сильному вогні ще хвилини 3-4, не забуваємо помішувати м'ясо з овочами.
5) Після цього наливаємо в вок воду, додаємо соєвий і устричний соус, а також цукор, перемішуємо все, робимо вогонь трохи менше, накриваємо вок кришкою і 5-7 хвилин тушкуємо свинину.
6) Після закінчення часу кришку піднімаємо і додаємо в блюдо базилік, готуємо все ще 3-5 хвилин і знімаємо вок з вогню.
Отже, на приготування такої страви ми витратили всього близько 20-25 хвилин - зовсім непогано, як мені здається. Приємного всім апетиту!
- Свинина - 200 грам
- Гострий зелений стручковий перець- 4-5 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Базилік свіжий - 30-40 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Соус соєвий - 1 Ст. Ложка
- Соус устричний - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (найкраще кунжутне)
1) Для початку нам потрібно нарізати підморожені свинину поперек волокон на тонкі (0, 5 см) скибочки.
2) Ріпчасту цибулю і гострий перець ми чистимо, промиваємо та нарізаємо їх на досить великі шматки.
3) Вок ставимо на вогонь і наливаємо в нього трохи олії, в розігріте масло кладемо скибочки свинини і смажимо м'ясо на сильному вогні по хвилині з кожної сторони.
4) Далі викладаємо в вок до м'яса цибулю і перець, смажимо все на сильному вогні ще хвилини 3-4, не забуваємо помішувати м'ясо з овочами.
5) Після цього наливаємо в вок воду, додаємо соєвий і устричний соус, а також цукор, перемішуємо все, робимо вогонь трохи менше, накриваємо вок кришкою і 5-7 хвилин тушкуємо свинину.
6) Після закінчення часу кришку піднімаємо і додаємо в блюдо базилік, готуємо все ще 3-5 хвилин і знімаємо вок з вогню.
Отже, на приготування такої страви ми витратили всього близько 20-25 хвилин - зовсім непогано, як мені здається. Приємного всім апетиту!