Свинина в соусі теріякі
(покроковий рецепт з фото)
Ще один цікавий і не заїжджений рецепт, як приготувати свинину в соусі теріякі. Виходить дуже незвично і пікантно. Мяско виходить соковите з ідеальним балансом солодощі і солоності.
Для любителів азіатської кухні, поєднань солодкого і солоного цей рецепт приготування м'яса - просто ідеальний. Свинина досить часто буває на наших столах, тому варто урізноманітнити спосіб її приготування, тут і стане в нагоді такий варіант. Таке м'ясо можна подавати до будь-якого гарніру, але краще використовувати рис або додати м'ясо в салат. Крім свинини, так можна сміливо готувати і інші види м'яса або рибу.
- Свинина - 0, 5 кілограма
- Часник - 2 зубчики
- Соняшникова олія - За смаком
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Коричневий цукор - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - За смаком

1. Чистимо часник і подрібнюємо його на тертці або за допомогою часникової давилки, насипаємо до нього цукор і розминаємо. Наливаємо соєвий соус і воду, додаємо чорний мелений перець і трохи соняшникової олії, все ретельно перемішуємо.

2. Свинину беремо не морожене, а свіжу, моєму і витираємо паперовим рушником. Нарізаємо м'ясо маленькими шматочками, після чого перекладаємо його в миску і заливаємо отриманим соусом. Ми залишаємо на 1, 5-2 години в холодильнику.

3. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо трохи соняшникової олії. М'ясо перед обжаркой віджимаємо, обсмажуємо свинину на розпеченій сковороді до випаровування рідини і появи золотистої скоринки, додаємо залишки соусу і тушкуємо ще 3-5 хвилин. Подаємо м'ясо гарячим із залишками соусу. Смачного!