Рецепт Свинина в соусі теріякі фото

Свинина в соусі теріякі
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
М'ясо , Свинина
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3
Час приготування: 2 г. 40 хв.

Ще один цікавий і не заїжджений рецепт, як приготувати свинину в соусі теріякі. Виходить дуже незвично і пікантно. Мяско виходить соковите з ідеальним балансом солодощі і солоності.

Опис приготування:

Для любителів азіатської кухні, поєднань солодкого і солоного цей рецепт приготування м'яса - просто ідеальний. Свинина досить часто буває на наших столах, тому варто урізноманітнити спосіб її приготування, тут і стане в нагоді такий варіант. Таке м'ясо можна подавати до будь-якого гарніру, але краще використовувати рис або додати м'ясо в салат. Крім свинини, так можна сміливо готувати і інші види м'яса або рибу.

  • Свинина - 0, 5 кілограма
  • Часник - 2 зубчики
  • Соняшникова олія - За смаком
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 2 Ст. Ложки
  • Коричневий цукор - 1 Чайна ложка
  • Чорний мелений перець - За смаком
свинина в соусі теріякі - фото крок 1
1. Чистимо часник і подрібнюємо його на тертці або за допомогою часникової давилки, насипаємо до нього цукор і розминаємо. Наливаємо соєвий соус і воду, додаємо чорний мелений перець і трохи соняшникової олії, все ретельно перемішуємо.
свинина в соусі теріякі - фото крок 2
2. Свинину беремо не морожене, а свіжу, моєму і витираємо паперовим рушником. Нарізаємо м'ясо маленькими шматочками, після чого перекладаємо його в миску і заливаємо отриманим соусом. Ми залишаємо на 1, 5-2 години в холодильнику.
свинина в соусі теріякі - фото крок 3
3. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо трохи соняшникової олії. М'ясо перед обжаркой віджимаємо, обсмажуємо свинину на розпеченій сковороді до випаровування рідини і появи золотистої скоринки, додаємо залишки соусу і тушкуємо ще 3-5 хвилин. Подаємо м'ясо гарячим із залишками соусу. Смачного!

Схожі рецепти