Свинина в молоці по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите різноманітні м'ясні страви, тоді обов'язково варто спробувати втілити на власній кухні рецепт приготування свинини в молоці з ароматними травами.
В даному рецепті покроково описано, як зробити свинину в молоці з розмарином і шавлією. М'ясо виходить неймовірно соковитим, м'яким всередині і злегка засмажені зверху. До того ж, молочний соус, в якому готується свинина, можна використовувати і для подачі страви на стіл.
- Свинина - 1-1.5 кілограма
- Молоко - 300-350 мілілітрів
- Гілочка розмарину - 1-3 штук
- Листя шавлії - 10 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Рецепт приготування свинини в молоці досить простий. При бажанні розмарин можна використовувати сушений, а листя шавлії замінити 2-3 лавровими листками.
2. Вибираючи м'ясо, краще віддати перевагу корейці. Свинину необхідно вимити, добре просушити і перев'язати товстою ниткою, щоб м'ясо не деформувалося в процесі приготування.
3. М'ясо посолити і поперчити за смаком. На сковороді розігріти трохи оливкового масла і відправити туди свинину. Поруч викласти розмарин і шавлія. Обсмажити на сильному вогні до появи скоринки з усіх боків (приблизно 10 хвилин на весь процес).
4. Часник очистити і роздавити ножем (можна нарізати невеликими кубиками). Додати на сковороду до м'яса і влити половину молока.
5. Довести до кипіння і накрити сковорідку кришкою. При бажанні можна відправити свинину в духовку і запікати там до готовності. У міру необхідності влити молоко, що залишилося. При бажанні соус молочний соус можна додатково підсолити і поперчити.
6. Щоб м'ясо рівномірно проготовілось і залишалося соковитим, краще готувати його на повільному вогні, періодично перевертаючи. Коли свинина в молоці в домашніх умовах готова, її можна акуратно зняти зі сковороди.
7. М'ясні соки, які залишилися на сковороді, можна трохи уварити і використовувати як соус.