Свинина «Оджахури» по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)
Оджахурі - це національне грузинське блюдо, яке готується з обсмаженого м'яса і картоплі. Виходить таке ситне і домашнє блюдо завжди відмінно.
Оджахурі - блюдо національної кухні Грузії. Для нього підійде будь-який вид м'яса, так само можна додати томати і зелень на ваш смак. Блюдо виходить дуже ситним, ну а гостроту ви можете регулювати самі. Спеції краще додати без винятку. Смачного!
- Свинина - 600 грам (філе)
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Оцет винний - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки(2 ст. L. - маринад, 2 ст. L. - на обсмажування)
- Koriandr - 1/2 чайних ложки (мелений)
- Спеції - 1 Чайна ложка(1/2 немає. L. ucho-сунелі, 1/2 немає. L. Хміль-сунелі)
- Перець гострий - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
Складові.
Свинину порізати на шматочки середнього розміру. Додайте винний оцет, рослинна олія, koriandr, ucho-сунелі, хміль-сунелі. Поріжте і додайте цибулю. Все перемішайте і приберіть в холод на дві години.
Очищену картоплю наріжте на однакові часточки.
Залийте водою, доведіть до кипіння і варіть до напівготовності. Злийте воду.
Масло розігрійте, покладіть м'ясо, обсмажте його до готовності. За п'ять хвилин до готовності посоліть. Потім зніміть з вогню, перекладіть в інший посуд і закрийте кришкою.
Покладіть в сковороду, де смажилося м'ясо, картопля і обсмажте до готовності. Додати сіль.
Додайте м'ясо до картоплі, перемішайте, закрийте кришкою і дайте постояти п'ять хвилин. Смачного!