Оджахури
(покроковий рецепт з фото)
Не дарма ця страва перекладається з грузинської язика як "сімейне", адже в ньому якраз є всі, щоб ситно і дуже смачно нагодувати ваших рідних і близьких: мяско, картопелька, овочі і свіжа зелень.
У Грузії навіть зі звичайних інгредієнтів можуть зробити щось цікавеньке, адже якщо задуматися, в цьому простому рецепті оджахурі ми використовуємо просту картоплю і свинину, але приготовані вони досить незвично. У нас найчастіше прийнято гасити всі ці продукти разом, а тут вони обсмажуються окремо, завдяки чому у страви виходить дуже цікавий насичений смак. Я вже кілька разів готувала оджахурі в домашніх умовах, і завжди виходило дуже смачно, та й взагалі у моїх рідних це блюдо, схоже, стало одним з найулюбленіших, адже вони завжди просять зробити їм оджахурі.
- Свинина - 220 грам (шийна частина)
- Картопля - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідор - 1 штука (великий)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Масло рослинне - 90 мілілітрів
- Зелень свіжа - За смаком (кріп, базилік)
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку наливаємо на сковороду олію і гарненько його нагріваємо.
Нарізаємо свинину невеликими шматочками і обсмажуємо її на розігрітій олії до золотистої скоринки.
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями.
Викладаємо нарізану цибулю на сковороду до м'яса і продовжуємо все смажити, поки цибуля не стане золотистим.
Картоплю чистимо і обсмажуємо окремо на сильному вогні до рум'яної скоринки (можна у фритюрі), солимо і перчимо його, викладаємо на сковороду до решти інгредієнтів, перемішуємо все і продовжуємо смажити.
Часник чистим, ріжемо соломкою і відправляємо його на сковороду.
На цьому етапі страву можна посолити, приправити спеціями і додати в нього трохи свіжої зелені.
У самому кінці додаємо нарізані часточками помідори і смажимо все ще пару хвилин.
Готову страву розкладаємо по тарілочках, посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Смачного!