Рецепт Свинина з перловкою по-домашньому фото

Свинина з перловкою по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина, Крупи, Перлова крупа
Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю
Гарячі страви, По-селянськи

Ніжна томління свинина з гарніром з упревшей смачною перловки. Дуже просто, ситно і недорого!

Це, можна сказати, наш сімейний рецепт. Моя прабаба так готувала в російській печі. Обсмажувала свинину - шматки голови або рульки, складала в великий глиняний горщик, додавала замоченную перловку і цибулю, заливала окропом і ставила в протоплену піч на ніч. Смакота виходила - за вуха не відтягнути! На жаль, російської печі зараз вже майже не знайти, але в мультиварці теж смачно виходить.

  • Свинина - 1 кілограм (рулька або голова)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки (великий)
  • Перлова крупа - 2 склянки (вже распаренная)
  • Чорний перець - 1 щіпка
свинина з перловкою по-домашньому - фото крок 1
М'ясо беріть з жиром і шкіркою, яку потрібно добре вишкребти. Нарубаєте м'ясо на великі шматки, якщо у вас м'ясо з кістками. У мене в цей раз задня рулька без кістки. Обсмажте м'ясо з усіх боків, почавши з м'ясною боку, до гарної рум'яної скоринки. Ближче до кінця обсмажування додайте одну нарізану цибулину і обсмажте її з м'ясом. Потім залийте м'ясо окропом врівень з м'ясом, посоліть і поперчіть за смаком, і переведіть мультиварку на режим "гасіння" з 4 годину. Якщо є режим "мультіповара", виставте температуру 90 градусів і час 2 годину.
свинина з перловкою по-домашньому - фото крок 2
Перловку промийте і залийте холодною водою. Відваріть до напівготовності, хвилин 20. Відкиньте на сито і промийте від слизу. Я зазвичай відразу варю такий перловки багато і заморожують. Потім зручно додавати в різні страви.
свинина з перловкою по-домашньому - фото крок 3
М'ясо вийміть з мультиварки. Покладіть в бульйон дрібно рубаний лук і напівготову перловку. Поставте нудитися в режимі "гасіння" .
свинина з перловкою по-домашньому - фото крок 4
Через півгодини поверніть м'ясо в мультиварку і тушкуйте ще хвилин 5 разом. Потім поставте режим "збереження тепла" хвилин 40, щоб залишки бульйону вбралися в крупу остаточно.
свинина з перловкою по-домашньому - фото крок 5
Подавайте блюдо гарячим. Його сміливо можна доповнити квашеними овочами.

Схожі рецепти