Свинина з перловкою по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна томління свинина з гарніром з упревшей смачною перловки. Дуже просто, ситно і недорого!
Це, можна сказати, наш сімейний рецепт. Моя прабаба так готувала в російській печі. Обсмажувала свинину - шматки голови або рульки, складала в великий глиняний горщик, додавала замоченную перловку і цибулю, заливала окропом і ставила в протоплену піч на ніч. Смакота виходила - за вуха не відтягнути! На жаль, російської печі зараз вже майже не знайти, але в мультиварці теж смачно виходить.
- Свинина - 1 кілограм (рулька або голова)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки (великий)
- Перлова крупа - 2 склянки (вже распаренная)
- Чорний перець - 1 щіпка
М'ясо беріть з жиром і шкіркою, яку потрібно добре вишкребти. Нарубаєте м'ясо на великі шматки, якщо у вас м'ясо з кістками. У мене в цей раз задня рулька без кістки. Обсмажте м'ясо з усіх боків, почавши з м'ясною боку, до гарної рум'яної скоринки. Ближче до кінця обсмажування додайте одну нарізану цибулину і обсмажте її з м'ясом. Потім залийте м'ясо окропом врівень з м'ясом, посоліть і поперчіть за смаком, і переведіть мультиварку на режим "гасіння" з 4 годину. Якщо є режим "мультіповара", виставте температуру 90 градусів і час 2 годину.
Перловку промийте і залийте холодною водою. Відваріть до напівготовності, хвилин 20. Відкиньте на сито і промийте від слизу. Я зазвичай відразу варю такий перловки багато і заморожують. Потім зручно додавати в різні страви.
М'ясо вийміть з мультиварки. Покладіть в бульйон дрібно рубаний лук і напівготову перловку. Поставте нудитися в режимі "гасіння" .
Через півгодини поверніть м'ясо в мультиварку і тушкуйте ще хвилин 5 разом. Потім поставте режим "збереження тепла" хвилин 40, щоб залишки бульйону вбралися в крупу остаточно.
Подавайте блюдо гарячим. Його сміливо можна доповнити квашеними овочами.