Торт на згущеному молоці по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)
Згущене молоко вже само по собі ласощі. На його основі можна зробити крем, глазур для прикраси торта, а також тісто. Сьогодні розповім про те, як приготувати торт на згущеному молоці по-домашньому.
Такий десерт можна подати на святковий стіл після ситного і смачного вечері. Зробити його в домашніх умовах дуже просто! Коржі і крем роблю шоколадними, тому хочеться з'їсти торт весь і відразу. Краще дати йому час на просочення, так готовий десерт буде набагато смачніше.
- Згущене молоко - 200 грам
- Вершкове масло - 250 грам(150 грам для тіста, 100 грам для крему)
- Борошно - 1, 5 склянки
- Какао - 7 Ст. Ложок(3 столові ложки для тесту, 4 столові ложки для крему)
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Екстракт ванілі - 1, 5 чайних ложки(0, 5 чайної ложки для тесту, 1 чайна ложка для крему)
- Молоко - 230 мілілітрів(180 мілілітрів для тесту, 50 мілілітрів для крему)
- Цукрова пудра - 2 склянки
1
Приготуємо тісто. У миску викладіть згущене молоко, додайте розм'якшене вершкове масло і збийте віночком до утворення пухнастої однорідної маси.
2
Просійте в тісто борошно і какао, додайте соду, розпушувач і сіль, гарненько все перемішайте.
3
Додайте в тісто оцет, екстракт ванілі і тепле молоко, перемішайте ще раз віночком.
4
Підготуйте форму для випічки, перелийте тісто і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
5
Готовий корж дістаньте з духовки і залиште на 5 хвилин, потім перекладіть з форми і повністю остудіть.
6
Займемося глазур'ю. У чашу міксера викладіть м'яке вершкове масло, збивайте його до утворення пухнастої маси.
7
До маслу додайте какао, цукрову пудру, екстракт ванілі і холодне молоко, збивайте до утворення пухнастої і гладкою консистенції.
8
Бісквітний корж розріжте на 2 частини, спершу змастіть одну приготованим кремом, потім покладіть на неї другу.
9
Промажьте всі сторони і верхівку торта шоколадним кремом, надішліть торт на кілька годин в холодильник. Смачного!