Рецепт Торт на згущеному молоці по-домашньому фото

Торт на згущеному молоці по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Какао, Бісквітне тісто
Дієтичне харчування
На святковий стіл, День народження, Новий рік, Ювілей, Різдво
Випічка, Солодке, Торти, Бісквітний торт

Згущене молоко вже само по собі ласощі. На його основі можна зробити крем, глазур для прикраси торта, а також тісто. Сьогодні розповім про те, як приготувати торт на згущеному молоці по-домашньому.

Такий десерт можна подати на святковий стіл після ситного і смачного вечері. Зробити його в домашніх умовах дуже просто! Коржі і крем роблю шоколадними, тому хочеться з'їсти торт весь і відразу. Краще дати йому час на просочення, так готовий десерт буде набагато смачніше.

  • Згущене молоко - 200 грам
  • Вершкове масло - 250 грам(150 грам для тіста, 100 грам для крему)
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Какао - 7 Ст. Ложок(3 столові ложки для тесту, 4 столові ложки для крему)
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Оцет - 1 Чайна ложка
  • Екстракт ванілі - 1, 5 чайних ложки(0, 5 чайної ложки для тесту, 1 чайна ложка для крему)
  • Молоко - 230 мілілітрів(180 мілілітрів для тесту, 50 мілілітрів для крему)
  • Цукрова пудра - 2 склянки
1
Приготуємо тісто. У миску викладіть згущене молоко, додайте розм'якшене вершкове масло і збийте віночком до утворення пухнастої однорідної маси.
2
Просійте в тісто борошно і какао, додайте соду, розпушувач і сіль, гарненько все перемішайте.
3
Додайте в тісто оцет, екстракт ванілі і тепле молоко, перемішайте ще раз віночком.
4
Підготуйте форму для випічки, перелийте тісто і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
5
Готовий корж дістаньте з духовки і залиште на 5 хвилин, потім перекладіть з форми і повністю остудіть.
6
Займемося глазур'ю. У чашу міксера викладіть м'яке вершкове масло, збивайте його до утворення пухнастої маси.
7
До маслу додайте какао, цукрову пудру, екстракт ванілі і холодне молоко, збивайте до утворення пухнастої і гладкою консистенції.
8
Бісквітний корж розріжте на 2 частини, спершу змастіть одну приготованим кремом, потім покладіть на неї другу.
9
Промажьте всі сторони і верхівку торта шоколадним кремом, надішліть торт на кілька годин в холодильник. Смачного!

Схожі рецепти