Бісквітне тісто на згущеному молоці
(покроковий рецепт з фото)
Бісквітне тісто на згущеному молоці дуже пластично, його легко готувати, і воно підійде для приготування вишуканих тістечок, особливо ягідних або лимонних. Застосування згущеного молока заощаджує витрати яєць.
Бісквіт на згущеному молоці виходить досить пишним і повітряним. Для цього необхідно старанно збивати масу і точно стежити за часом і режимом випічки.
- Згущене молоко - 1 штука (банку)
- Борошно - 1 Склянка (борошно вищого сорту, добре просіяне)
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка (без гірки)
- Яйце - 2 штуки
- Олія - 50 грам (вершкове)
- Сода - 0, 5 чайних ложки (не обов'язково)
1. Приготуємо вихідні продукти: згущене молоко, олія, яйця, трохи соди, крохмаль і, звичайно, борошно.
2. Яйця потрібно збити вечіком, їх всього кілька, так що не варто брати міксер.
3. Додамо послідовно згущене молоко, обережно перемішавши, і мука, перемішану з крохмалем. Тісто вийде більш густе, чим звичайно, еластичнішою, блискуче. Його зручніше використовувати на рулети, воно добре намазується на Пекарській папір.
4. Масло повністю витрачаємо на змазування форми. Випікаємо бісквіт при 180 градусах протягом 25-40 хвилин (в залежності від товщини виробу). У будь-якому випадку перші 15 Не відкривайте духовку, а після виключення даємо бісквіту постояти.