Свинина в кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Свинина добре поєднується з маринадом з кефіру, тому дуже часто користуюся рецептом, як приготувати свинину в кефірі. Можете використовувати цей варіант для шашлику або стейка на кістки.
В кефірі потрібно маринувати м'ясо не менше 3 годин, а можна залишити його на ніч. Ви можете використовувати тільки сіль з перцем або набір ароматних спецій. Завдяки такому маринаду м'ясо всередині буде соковите і ніжне, а зовні вийде гарна золотава скоринка.
- Свинина - 2 штуки (відбивна на кістки)
- Кефір - 1 Склянка
- Курячий бульйон - 1 Склянка
- Каперсами - 25 грам
- Петрушка - 15 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль, перець - За смаком
1. Вимийте свинину і витріть її насухо серветками, потім перекладіть в миску і залийте кефіром, залиште на 4 годину.
2. За півгодини до приготування видаліть м'ясо з кефіру і витріть серветками, посипте сіллю і перцем. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте м'ясо з одного боку протягом 3 хвилин. Переверніть м'ясо і відправте сковороду в розігріте до 220 градусів духовку на 10 хвилин, а потім приберіть м'ясо в сторону.
3. Поверніть сковороду на вогонь і влийте бульйон. Наскрібши залишки жиру, додайте каперси, петрушку і вершкове масло.
4. Викладіть м'ясо в тарілку і полийте приготованим соусом. Смачного!