Рецепт Свинина в кефірі фото

Свинина в кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина, Молочні продукти, Кефір
Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Свинина добре поєднується з маринадом з кефіру, тому дуже часто користуюся рецептом, як приготувати свинину в кефірі. Можете використовувати цей варіант для шашлику або стейка на кістки.

В кефірі потрібно маринувати м'ясо не менше 3 годин, а можна залишити його на ніч. Ви можете використовувати тільки сіль з перцем або набір ароматних спецій. Завдяки такому маринаду м'ясо всередині буде соковите і ніжне, а зовні вийде гарна золотава скоринка.

  • Свинина - 2 штуки (відбивна на кістки)
  • Кефір - 1 Склянка
  • Курячий бульйон - 1 Склянка
  • Каперсами - 25 грам
  • Петрушка - 15 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Сіль, перець - За смаком
свинина в кефірі - фото крок 1
1. Вимийте свинину і витріть її насухо серветками, потім перекладіть в миску і залийте кефіром, залиште на 4 годину.
свинина в кефірі - фото крок 2
2. За півгодини до приготування видаліть м'ясо з кефіру і витріть серветками, посипте сіллю і перцем. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте м'ясо з одного боку протягом 3 хвилин. Переверніть м'ясо і відправте сковороду в розігріте до 220 градусів духовку на 10 хвилин, а потім приберіть м'ясо в сторону.
свинина в кефірі - фото крок 3
3. Поверніть сковороду на вогонь і влийте бульйон. Наскрібши залишки жиру, додайте каперси, петрушку і вершкове масло.
свинина в кефірі - фото крок 4
4. Викладіть м'ясо в тарілку і полийте приготованим соусом. Смачного!

Схожі рецепти