Рецепт Свинина в горщиках з першими літніми овочами фото

Свинина в горщиках з першими літніми овочами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Свинина
Вагітним і годуючим
На обід
Гарячі страви

Рецепт приготування свинини в горщиках, з першими літніми овочами. М'ясо виходить дуже ніжним, просочується соусом з овочів.

Такі літні перші овочі як: кабачки, томати, перець солодкий і картопля - містять в собі багато мікроелементів і вітамінів. У приготуванні цієї страви використовуємо їх зовсім небагато.

  • Масло рослинне - 30 мілілітрів
  • Томати - 2 штуки
  • Стебло Парже - 1 штука
  • Перець солодкий - 2 штуки
  • Свинина лопатка - 300 грам
  • Перець і сіль - - За смаком
  • Кабачок - 1 штука
  • Картопля - 400 грам
свинина в горщиках з першими літніми овочами - фото крок 1
1. У приготуванні страви ми використовуємо Парже, він ніжніший ріпчастої цибулі, і набагато пікантні порею. Промиваємо Парже і нарізаємо його кільцями, і зелень, і білу частину. Горщики змащуємо рослинним маслом, і на їх дно укладаємо Парже.
свинина в горщиках з першими літніми овочами - фото крок 2
2. Нарізаємо невеликими шматочками свинину, (використовувати можна і м'ясо курки), промиваємо його, обсушуємо, трохи перчимо і солимо. Укладаємо його в горщики, зверху на Парже.
свинина в горщиках з першими літніми овочами - фото крок 3
3. Очищаємо від шкірки молода картопля, кружечками його нарізаємо, в теплій воді промиваємо, і обсушуємо. Укладаємо картопля зверху на м'ясо, трохи присолити.
свинина в горщиках з першими літніми овочами - фото крок 4
4. Шкірку з кабачків не очищається, вимиваємо їх у воді, обсушуємо, і нарізаємо полуколечкамі. Укладаємо поверх картоплі, трохи солимо. Розігріваємо духову шафу, і хвилин на тридцять ставимо горщики запікати.
свинина в горщиках з першими літніми овочами - фото крок 5
5. Промиваємо томати і солодкі перці, воді даємо стекти. Тепер нарізаємо томати невеликими шматочками, видаляємо насіння з перців, і товстенькою коротенькій соломкою їх нарізаємо.
свинина в горщиках з першими літніми овочами - фото крок 6
6. З духовки виймаємо горщики, додаємо перець і томати, перемішуємо, і ще хвилин на двадцять ставимо допікати. Готову страву перекладаємо в тарілки, хоча можна подати в горщиках.

Схожі рецепти