Свинина в горщиках з першими літніми овочами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування свинини в горщиках, з першими літніми овочами. М'ясо виходить дуже ніжним, просочується соусом з овочів.
Такі літні перші овочі як: кабачки, томати, перець солодкий і картопля - містять в собі багато мікроелементів і вітамінів. У приготуванні цієї страви використовуємо їх зовсім небагато.
- Масло рослинне - 30 мілілітрів
- Томати - 2 штуки
- Стебло Парже - 1 штука
- Перець солодкий - 2 штуки
- Свинина лопатка - 300 грам
- Перець і сіль - - За смаком
- Кабачок - 1 штука
- Картопля - 400 грам
1. У приготуванні страви ми використовуємо Парже, він ніжніший ріпчастої цибулі, і набагато пікантні порею. Промиваємо Парже і нарізаємо його кільцями, і зелень, і білу частину. Горщики змащуємо рослинним маслом, і на їх дно укладаємо Парже.
2. Нарізаємо невеликими шматочками свинину, (використовувати можна і м'ясо курки), промиваємо його, обсушуємо, трохи перчимо і солимо. Укладаємо його в горщики, зверху на Парже.
3. Очищаємо від шкірки молода картопля, кружечками його нарізаємо, в теплій воді промиваємо, і обсушуємо. Укладаємо картопля зверху на м'ясо, трохи присолити.
4. Шкірку з кабачків не очищається, вимиваємо їх у воді, обсушуємо, і нарізаємо полуколечкамі. Укладаємо поверх картоплі, трохи солимо. Розігріваємо духову шафу, і хвилин на тридцять ставимо горщики запікати.
5. Промиваємо томати і солодкі перці, воді даємо стекти. Тепер нарізаємо томати невеликими шматочками, видаляємо насіння з перців, і товстенькою коротенькій соломкою їх нарізаємо.
6. З духовки виймаємо горщики, додаємо перець і томати, перемішуємо, і ще хвилин на двадцять ставимо допікати. Готову страву перекладаємо в тарілки, хоча можна подати в горщиках.