Свинина з квасолею в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
По-справжньому ситне і багате смаком блюдо для справжніх любителів домашньої кухні. І, повірте мені, з ним ніхто не встане з-за столу голодним. Отже, готуємо свинину з квасолею в горщиках!
Рецепт приготування свинини з квасолею в горщиках я довідалася у своєї мами, тому що, коли збирається разом вся наша велика родина, вона готує саме це блюдо, і, звичайно ж, одним горщиком справа не обходиться. А оскільки тут зібрано такий достаток продуктів і, зокрема м'ясо і квасолю, виходить дуже ситно і смачно. І зараз я розповім вам, як зробити свинину з квасолею в горщиках в домашніх умовах.
- Свинина - 500 грам
- Квасоля - 50-100 грам
- Печериці - 300 грам
- Помідори - 2 штуки
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Квасоля, звичайно ж, необхідно попередньо замочити на кілька годин, а краще на ніч.
Потім викладаємо її в каструлю і варимо до повної готовності.
Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо.
Помідори нарізаємо на кубики.
Перець очищаємо від насіння і так само ріжемо кубиками.
Свинину ріжемо невеликими шматочками шириною близько 3 сантиметрів.
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо кілька хвилин цибулю.
До цибулі викладаємо м'ясо і смажимо все разом.
Додаємо гриби (у мене були заморожені).
Посипаємо сіллю, перцем і спеціями за смаком.
Викладаємо в сковороду помідори.
Потім нарізаний перець, перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.
Перекладаємо вміст сковороди в горщик так, щоб він був наповнений на третину.
Потім квасоля.
І останній шар - знову м'ясо з овочами. На цілу годину ставимо наш горщик в духовку, розігріту до 180 градусів.