Свинина з квасолею і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами - рецепт смачного страви зі свинини. Свинина гаситься в спеціях, томатному соусі з квасолею. Це дивовижне блюдо підійде на обід або вечерю в холодну погоду. Пробуємо!
Для приготування свинини з квасолею і помідорами нам знадобиться м'ясо без кістки, свіжі або консервовані помідори і квасоля. Якщо ви не бажаєте використовувати консервовану квасолю, то можете відварити самі. Тоді попередньо потрібно замочити квасолю в холодній воді приблизно на 4 годину. Потім необхідно відварити її до готовності. М'ясо обсмажуємо, потім додаємо спеції, томати і тушкуємо. В кінці готування додаємо квасоля. Удачі в приготуванні!
- Свинина - 1, 5 кілограма (підійдуть різні шматочки)
- Бекон або панцета - 100-150 грам
- Помідори консервовані - 9-10 штук (у власному соку)
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки (середньої величини)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Паприка копчена - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1-2 чайних ложок
- Курячий бульйон - 0, 5 L
- Сіль, чорний перець - - За смаком
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Лавровий лист - 2 штуки
- Квасоля консервована - 400-500 грам
1. У широку тарілку всипте борошно, додайте сіль і перець, перемішайте. Свинину порізати великими кубиками, зріжте плівочки і обваляйте в борошняної суміші.
2. Цибулю і часник почистіть і наріжте, цибуля - півкільцями, часник - пластинками.
3. Поставте товстостінну велику каструлю на вогонь. Нам в неї треба буде вмістити всі інгредієнти, включаючи півлітра бульйону. На олії обсмажте до золотистого кольору обвалення в борошні свинину. Потім виберіть шматочки на блюдо. Бекон наріжте кубиками і відправляйте в ту ж каструлю. Туди ж викладіть цибулю і часник, обсмажте, помішуючи, до золотисто-коричневого кольору.
4. Приготуйте бульйон - розігрійте його. Якщо готового бульйону немає, залийте кубик окропом. До бекону і цибулі поверніть свинину, перемішайте, додайте помідори.
5. Додайте також томатне пюре, гарненько перемішайте.
6. Нарешті, вливаємо бульйон. Ще раз перемішуємо.
7. Додаємо паприку (звичайну або копчену), лавровий лист. Перешиваємо, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні годину. Поки смакота гаситься, зливаємо квасоля. Через годину додаємо в каструлю.
8. Прогріваємо квасоля хвилин 5-7, вимикаємо вогонь. Даємо нашому страві настоятися і подаємо зі сметаною і свіжою зеленню. Смачного! Кличте сім'ю або гостей за стіл!