Свинина з грибами в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне блюдо, в якому є все те, що ми всі так любимо: м'ясо, грибочки і картопелька. А, якщо приготувати все це в глиняному горщику, то ми отримаємо чудовий смак домашньої кухні.
Я вже не раз говорила, що просто обожнюю страви в горщиках, так ось цей простий рецепт свинини з грибами в горщиках один з моїх найбільш улюблених. Насправді в ньому немає нічого зайвого, а всі інгредієнти так добре поєднуються один з одним, що іноді просто неможливо відірватися. Звичайно ж, гриби тут краще використовувати лісові, тоді виходить набагато смачніше, але з печерицями теж виходити непогано. Тому ось для вас відмінний рецепт приготування свинини з грибами в горщиках, який напевно завоює ваші серця.
- Свинина - 400-500 грам
- Печериці - 150-200 грам
- Картопля - 5-6 штук
- Сир - 100 грам
- Крем - 250 грам
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Спеції - За смаком
Готуємо продукти: м'ясо і картоплю нарізаємо невеликими кубиками, цибуля можна нарізати довільно. Печериці промиваємо і, якщо вони великі, нарізаємо на частини, але особисто я завжди вибираю маленькі гриби і готую їх цілком, так набагато красивіше.
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому м'ясо з цибулею до золотистої скоринки.
Перекладаємо м'ясо в інший посуд, а на сковороді обсмажуємо 10 хвилин картопля. Потім додаємо до нього гриби і готуємо ще кілька хвилин.
Тепер перекладаємо весь вміст в горщики в довільному порядку. На жаль мої горщики були зайняті, і мені довелося використовувати підручні засоби.
Зверху викладаємо сметану.
Посипаємо сиром і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. Як ви можете помітити, все дуже просто.