Галета з літніми ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Галета з ягодами так називається, тому, що тісто, в яке загорнуті фрукти, - пісочне просте. Його можна зробити досить швидко або купити в магазині. Галету з ягодами подавайте з морозивом!
Галета з ягодами випікається при 180 градусах 35 хвилин. Коли витягнете галету з печі, дайте їй постояти п'ять хвилин і відразу подавайте з холодним морозивом. Я ще люблю додати до неї збитих вершків, але це як альтернатива морозиву. Ягоди можна брати будь-які, вишні обов'язково звільніть від кісточок. Крохмаль зв'яже виділяється з ягід сік і не дасть йому витікати. До речі, готове тісто потримайте в холодильнику близько години, так завжди надходять з пісочним тістом. Успіхів і приємного апетиту!
- Борошно - 160 грам
- Цукор - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цедра лимону - 1/2 штуки
- Вершкове масло - 110 грам
- Крем - 1/4 склянки
- Вода холодна - 3-4 Ст. Ложок
- Ягоди - 2 склянки
- Цукор - 4 Ст. Ложки (начинка)
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки (начинка)
- Сік лимона - 1/2 штуки (начинка)
- Сіль - 1 щіпка (начинка)
- Жовток - 1 штука (глазур)
Підготувати ягоди.
Борошно з'єднати з сіллю, цукром, додати цедру.
З'єднайте борошно з маслом. Вийде типу крихти.
Додати сметану і воду.
Замісити тісто.
Тісто загорнути в целофан і прибрати на холод.
Тісто розкачати в тонкий коло.
Вирізати п'ятикутник і укласти ягоди змішані з крохмалем, цукром, сіллю і лимонним соком.
Загорніть тісто і змастіть його збитим жовтком. Посипте цукром і запікайте.
Смачного!