Галета на житнього борошна
(покроковий рецепт з фото)
Галета - це французька коржик з начинкою. Блюдо дуже просте, а в якості начинки можна використовувати що завгодно. Я пропоную приготувати овочеву галету на житнього борошна.
Для приготування солодкої галети додайте в тісто 1 ст.Л. Цукру. Якщо смак житнього борошна вам незвичний, можна її використовувати навпіл з пшеничного. А детальніше, як приготувати галети на житнього борошна, я розповім нижче.
- Житнє борошно - 200 грам
- Вода - 100 грам (тепла )
- Сіль - 1 Чайна ложка(1/ 2ç.l. - в тісто, 1/2 ç.l. - в начинку )
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Cukini - 1/2 штуки
- Лук червоний - 1/2 штуки
- Картопля - 1-2 штук
- Італійські трави - 1/2 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
У великій мисці змішайте борошно, сіль, розпушувач. Додайте теплу воду і рослинну олію. Замісити тісто.
Наріжте овочі на кружечки. Картопля тонший, цукіні товстіший.
Розкачайте тонко тісто у формі кола.
У центр викладіть начинку, посоліть і посипте італійськими травами. Кінець кліпу. Випікайте галету 30 хвилин при температурі 190 градусів.
Галета на житнього борошна готова, смачного!