Рецепт Галета з житнього тесту з грушею фото

Галета з житнього тесту з грушею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Пісочне тісто
Веганські страви
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Галети
Кількість порцій: 4-8
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Галета з ароматною начинкою з груш. Рецепт простий, в основі пирога тісто з житнього та пшеничного борошна, приготоване на вершковому маслі. За цим рецептом завжди виходить вдале тісто, спробуйте!

Опис приготування:

Тісто для галети готуємо на основі двох видів борошна. Частка 50 з 50 найкраще підходить для галетного тесту. Після випікання виходить тонкий шар легкого і сирного суфле, яке ідеально тримає вологу начинку. Груші вибираємо солодкі й ароматні, вони надають особливого смаку випічці.

  • Борошно житнє - 100 грам
  • Борошно пшеничне - 100 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Вода - 3-4 Ст. Ложок
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Крохмаль - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 2 щіпки
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
  • Груші - 500-600 грам
галета з житнього тесту з грушею - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
галета з житнього тесту з грушею - фото крок 2
У миску насипаємо 2 види борошна і сіль.
галета з житнього тесту з грушею - фото крок 3
Додаємо вершкове масло і перетираємо до легкої крихти. Можна перетирати виделкою, руками або використовувати блендер для сипучих продуктів.
галета з житнього тесту з грушею - фото крок 4
У тісто-крихту наливаємо крижану воду. Спочатку додаємо пару ложок, потім замішуємо тісто і додаємо воду ще, поки не замісити пружне, але однорідне тісто. Зазвичай, йде 3-5 ложок води.
галета з житнього тесту з грушею - фото крок 5
Замішуємо тісто і збираємо в грудку.
галета з житнього тесту з грушею - фото крок 6
Перекладаємо тісто, надаючи йому форму коржі, кладемо на тарілку, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 20 хвилин.
галета з житнього тесту з грушею - фото крок 7
Підготуємо начинку. Груші нарізаємо часточками, видаливши попередньо серцевину. До грушам додаємо цукор, крохмаль і корицю. Перемішуємо.
галета з житнього тесту з грушею - фото крок 8
Остигнуло тісто дістаємо з холодильника, кладемо на папір для випічки і розгортаємо товщиною 3-4 мм.
галета з житнього тесту з грушею - фото крок 9
Переносимо тісто разом з папером на деко. Зверху на галетное тісто викладаємо начинку з груш, відступаючи від країв.
галета з житнього тесту з грушею - фото крок 10
Краї тесту піднімаємо і загортаємо на начинку, збираючи і защипуючи по всьому периметру.
галета з житнього тесту з грушею - фото крок 11
Відправляємо деко в духовку. Випікаємо 30 хвилин при температурі 190 градусів.
Готову галету дістаємо з духовки, даємо охолонути і щедро посипаємо цукровою пудрою.
галета з житнього тесту з грушею - фото крок 12
Розрізаємо на шматочки і подаємо до чаю.
галета з житнього тесту з грушею - фото крок 13
Смачного!

Схожі рецепти