Рецепт Галета «зросійщених француз» фото

Галета «зросійщених француз»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Птах , Сир , Курка , Куряче філе , Гриби , Вершкове масло , Печериці
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка , Пироги , Страви з начинкою , Галети
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ситна випічка є незамінною під час ситного перекусу, тому розповім, як приготувати галету"зросійщених француз" , пиріг з пісочного тіста з начинкою з курки, печериць і цибулі.

Опис приготування:

Пісочне тісто служить відмінною основою для пирогів з різноманітною начинкою, наприклад, з начинкою з жульєну. Саме такий пиріг-галету з пісочного тіста з курячою грудкою і печерицями я пропоную вам сьогодні приготувати. Він є відмінною ситної випічкою, яку можна взяти з собою на роботу в якості перекусу або ж подати на святковий стіл, прикрасивши зеленню і овочами. Ви можете приготувати начинку не тільки з курячими грудками, але і з іншим м'ясом, рибою або морепродуктами.

  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Вершкове масло - 140 грам
  • Вода крижана - 2-4 Ст. Ложок
  • Сіль - 3 грами
  • Куряче філе - 500 грам
  • Печериці - 400 грам
  • Цибуля - 140-150 грам
  • Вершки 15-20% - 200 грам
  • Крохмаль (будь-який) - 10 грам
  • Сир твердий - 140 грам
  • Кріп - 3-4 Ст. Ложок
  • Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
галетта
1. Холодне вершкове масло швидко перетріть в крихту з просіяного борошном і сіллю. Додайте кілька ложок крижаної води, щоб тісто зібралося в кого. Загорніть в харчову плівку і поставте в холодильник на годину.
галетта
2. На рослинному маслі обсмажте до прозорості нарізану цибулю. Додайте нарізані брусочками печериці та протушкувати, поки не випарується вся рідина. Додайте дрібно нарізане куряче філе, мускатний горіх, тертий часник і обсмажте до готовності.
галетта
3. Залийте все сумішшю вершків і крохмалю. Додати сіль за смаком, поперчіть і додайте рубану зелень кропу. Як тільки соус стане густим, зніміть суміш з вогню і остудіть.
галетта
4. До начинці додайте половину тертого твердого сиру. На посипаній борошном дошці розкачайте тісто в коло товщиною 3-4 мм. Перенесіть тісто на папір для випічки, викладіть начинку і сформуйте галету.
галетта
5. Поставте деко в розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин. За п'ять хвилин до закінчення випічки посипте галету сиром, що залишився і знову відправте в духовку. Смачного!

Схожі рецепти