Галета на сирному тісті
(покроковий рецепт з фото)
Галети можуть бути з будь-якою начинкою: як солодкою, так і солоної. Ви можете покласти туди свіжі вишні або полуниці, щоб вийшов десерт. А можна - м'ясо, яйця, гриби, щоб вийшло основне блюдо.
Якщо вам цікаво, як приготувати галети на сирному тісті, то просто прочитайте цей рецепт. Галета може стати відмінним сніданком або вечерею. Експериментуйте з начинками, щоб отримувати нові страви! буде смачно, гарантую
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Вода - 4 Ст. Ложки (крижана)
- Сіль - 1 щіпка
- Куряче яйце - 4 штуки
- Цибуля зелена - 100 грам
- Сир твердий - 50 грам
- Сир сирний - 2 Ст. Ложки
- Зелень рубана - 1 Ст. Ложка
- Жовток яєчний - 1 штука
- Сир - 150 грам
- Сіль, перець, кунжут - За смаком
Для тіста просійте борошно, додайте до неї сухий розсипчастий сир і рубане холодне вершкове масло. Посоліть все інгредієнти, розітріть їх в крихту.
Замісити пружне і туге тісто. Воно не повинно прилипати до рук. Залиште його відпочити на півгодинки. Можна загорнути тісто в харчову плівку і покласти в холодильник.
Курячі яйця (три штуки) відваріть круто і очистіть. Порубати їх ножем, покладіть в миску. До яйцям додайте натертий на тертку твердий сир будь-якого сорту (на ваш смак), рубану зелень, нарізаний свіжий зелений цибулька. Вбийте сире яйце, покладіть сирний сир, приправити сіллю, поперчіть і все добре перемішайте. Це буде начинка для галети.
Тісто дістаньте з холодильника і розкачайте в коржик. Вона не повинна бути занадто товстою. Тісто досить щільне, тому витримає "навантаження" важкої начинки. У центр покладіть яєчно-сирну суміш із зеленню.
Загорніть тісто галети так, щоб начинка трималася в центрі. Повинні вийде своєрідні бортики. Гарненько їх защіпніте, а потім змастіть сирим жовтком і присипте зернами кунжуту або насінням льону. Запікайте галету до повної готовності тридцять п'ять хвилин при температурі сто вісімдесят градусів.