Пиріг з яблуками на сирному тісті
(покроковий рецепт з фото)
Ось і Яблучний Спас пройшов - саме час яблучної випічки! ароматні, соковиті яблука так і просяться в начинку пишним пирогів! Спечіть простий і смачний пиріг на основі сирного тесту.
Сирне тісто ароматне і легке в приготуванні. Я не кладу в таке тісто ароматизатор, запах молочних продуктів приємний сам по собі, але за бажанням, можна додати пару крапель ванільного або мигдального екстракту.
- Сир - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйця - 2 штуки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне в / сорт - 1 Склянка
- Заголовок Бондюель - 1/2 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Яблука - 4-5 штук
- Карамель - 2-3 Ст. Ложок
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
- Мигдальні пластівці - 3 Ст. Ложки
Розм'якшене масло збити з цукром. По одному додати яйця, ретельно збиваючи кожне.
Додати сир і сметану, добре перемішати міксером. Всипати просіяне суміш пшеничного і кукурудзяного борошна з сіллю і розпушувачем. На низькій швидкості міксера замісити тісто.
Викласти тісто в змащену маслом форму. Тісто густе і липке, але добре розмазується силіконової лопаткою. Розподілити його за формою товстим шаром, трохи піднімаючи бортики.
Яблука очистити і нарізати великими часточками. Викласти поверх тесту черепицею, злегка вдавлюючи в тісто.
Посипати яблука корицею, полити карамеллю і присипати мигдальними пластівцями.
Випікати в прогрітій до 180 градусів духовці хвилин 40-45. Пиріг добре зарум'яниться, краї почнуть відставати від форми, а зубочистка буде виходити сухою.
Випікати в прогрітій до 180 градусів духовці хвилин 40-45. Пиріг добре зарум'яниться, краї почнуть відставати від форми, а зубочистка буде виходити сухою.
Вийміть пиріг на решітку і остудіть його. Остиглий пиріг наріжте на шматки, посипте цукровою пудрою і подавайте до чаю.