Рецепт Пиріг з яблуками на сирному тісті фото

Пиріг з яблуками на сирному тісті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука, Карамель
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

Ось і Яблучний Спас пройшов - саме час яблучної випічки! ароматні, соковиті яблука так і просяться в начинку пишним пирогів! Спечіть простий і смачний пиріг на основі сирного тесту.

Сирне тісто ароматне і легке в приготуванні. Я не кладу в таке тісто ароматизатор, запах молочних продуктів приємний сам по собі, але за бажанням, можна додати пару крапель ванільного або мигдального екстракту.

  • Сир - 200 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне в / сорт - 1 Склянка
  • Заголовок Бондюель - 1/2 склянки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яблука - 4-5 штук
  • Карамель - 2-3 Ст. Ложок
  • Обкладинка - 1 Ст. Ложка
  • Мигдальні пластівці - 3 Ст. Ложки
пиріг з яблуками на сирному тісті - фото крок 1
Розм'якшене масло збити з цукром. По одному додати яйця, ретельно збиваючи кожне.
пиріг з яблуками на сирному тісті - фото крок 2
Додати сир і сметану, добре перемішати міксером. Всипати просіяне суміш пшеничного і кукурудзяного борошна з сіллю і розпушувачем. На низькій швидкості міксера замісити тісто.
пиріг з яблуками на сирному тісті - фото крок 3
Викласти тісто в змащену маслом форму. Тісто густе і липке, але добре розмазується силіконової лопаткою. Розподілити його за формою товстим шаром, трохи піднімаючи бортики.
пиріг з яблуками на сирному тісті - фото крок 4
Яблука очистити і нарізати великими часточками. Викласти поверх тесту черепицею, злегка вдавлюючи в тісто.
пиріг з яблуками на сирному тісті - фото крок 5
Посипати яблука корицею, полити карамеллю і присипати мигдальними пластівцями.
Випікати в прогрітій до 180 градусів духовці хвилин 40-45. Пиріг добре зарум'яниться, краї почнуть відставати від форми, а зубочистка буде виходити сухою.
пиріг з яблуками на сирному тісті - фото крок 6
Вийміть пиріг на решітку і остудіть його. Остиглий пиріг наріжте на шматки, посипте цукровою пудрою і подавайте до чаю.

Схожі рецепти