Штрудель з яблуками і горіхами на сирному тісті
(покроковий рецепт з фото)
Яблучний штрудель відноситься до національної австрійської кухні. Але ми внесемо в цей рецепт і смак трохи різноманітності, і як мені здається, користі - приготуємо його на сирному тісті! Дуже смачно!
Крім яблук і горіхів в начинку можна додати родзинки і корицю. Якщо подати його в гарячому вигляді, то смак відмінно буде поєднуватися з кулькою морозива. А в холодному вигляді підійде чай, кава, молоко. Пригощайтеся!
- Яйце - 1 штук
- Сир - 120 грам
- Вершкове масло - 120 грам(100 в тісто, 20 в начинку)
- Цукор - 4 Ст. Ложки(2 в тісто, 2 в начинку)
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Яблуко - 3-4 штук
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Борошно - 1 склянок (приблизно)
Для приготування тіста змішайте м'яке вершкове масло, яйце, сир, цукор і соду.
Поступово підсипаючи борошно, замісіть пластичне сирне тісто.
Дайте йому трохи полежати на столі - відпочити.
Дайте йому трохи полежати на столі - відпочити.
Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку.
Для цього розтопіть на сковороді вершкове масло, додайте яблука, нарізані кубиками.
Для цього розтопіть на сковороді вершкове масло, додайте яблука, нарізані кубиками.
Гасіть все до м'якості яблук і випаровування соку. На це піде 5-7 хвилин. Начинку трохи остудіть.
Тісто розкачати, викладіть яблучну начинку і посипте подрібненими волоськими горіхами. Загорніть краї і скрутіть рулетом. Верх змастіть жовтком і поставте штрудель в духовку, розігріту до 180 градусів на 30-40 хвилин.
Штрудель трохи остудіть і угощайтесь.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!