Рецепт Штрудель з яблуками і горіхами на сирному тісті фото

Штрудель з яблуками і горіхами на сирному тісті
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Струдель

Яблучний штрудель відноситься до національної австрійської кухні. Але ми внесемо в цей рецепт і смак трохи різноманітності, і як мені здається, користі - приготуємо його на сирному тісті! Дуже смачно!

Крім яблук і горіхів в начинку можна додати родзинки і корицю. Якщо подати його в гарячому вигляді, то смак відмінно буде поєднуватися з кулькою морозива. А в холодному вигляді підійде чай, кава, молоко. Пригощайтеся!

  • Яйце - 1 штук
  • Сир - 120 грам
  • Вершкове масло - 120 грам(100 в тісто, 20 в начинку)
  • Цукор - 4 Ст. Ложки(2 в тісто, 2 в начинку)
  • Сода - 1/4 чайних ложки
  • Яблуко - 3-4 штук
  • Грецькі горіхи - 100 грам
  • Борошно - 1 склянок (приблизно)
штрудель з яблуками і горіхами на сирному тісті - фото крок 1
Для приготування тіста змішайте м'яке вершкове масло, яйце, сир, цукор і соду.
штрудель з яблуками і горіхами на сирному тісті - фото крок 2
Поступово підсипаючи борошно, замісіть пластичне сирне тісто.
Дайте йому трохи полежати на столі - відпочити.
штрудель з яблуками і горіхами на сирному тісті - фото крок 3
Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку.
Для цього розтопіть на сковороді вершкове масло, додайте яблука, нарізані кубиками.
штрудель з яблуками і горіхами на сирному тісті - фото крок 4
Гасіть все до м'якості яблук і випаровування соку. На це піде 5-7 хвилин. Начинку трохи остудіть.
штрудель з яблуками і горіхами на сирному тісті - фото крок 5
Тісто розкачати, викладіть яблучну начинку і посипте подрібненими волоськими горіхами. Загорніть краї і скрутіть рулетом. Верх змастіть жовтком і поставте штрудель в духовку, розігріту до 180 градусів на 30-40 хвилин.
штрудель з яблуками і горіхами на сирному тісті - фото крок 6
Штрудель трохи остудіть і угощайтесь.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти