Яблучний пиріг на сирному тісті
(покроковий рецепт з фото)
Смачнішого пирога з яблуками я ще не пробувала до цього рецепта. Мої домашні просто в захваті, обов'язково спробуйте і Ви! ніжне солодке тісто, соковита начинка і зверху тане меренга!
Для пирога потрібно приготувати сирне тісто, яблучну начинку з корицею і меренгу. Запікайте пиріг в кілька етапів і ви отримаєте смачний і красивий десерт! хай щастить!
- Яблуко - 2-4 штук (розмір)
- Цукор - 250 грам (в начинку - 50 г, в тісто - 100 г, для меренги - 100 г)
- Кориця мелена - За смаком
- Яйце - 2 штуки (жовтки в тісто, білки для меренги)
- Ванілін - За смаком
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 250 грам
- Сир - 200 грам
- Крем - 70 грам
- Розпушувач тесту - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка (для змащування форми)
Приготуйте продукти для пирога і начинки. Щоб було зручніше розібратися в інгредієнтах, по ходу рецепта я напишу ще раз, що куди потрібно.
Спочатку приготуємо тісто для пирога, для цього візьміть глибоку зручну посудину. Змішайте в ній весь сир, жовтки, 100 г пісочний, 70 г сметани.
У вас повинна вийде рідка сирна маса. Сир можна протерти через сито, збити блендером або натерти на тертці, щоб не було грудок великих.
Частинами додавайте борошно, змішану з розпушувачем і ваніліном. Замішуйте тісто.
Як тільки тісто перестало липнути до рук, воно готове. Переходимо до наступного етапу.
Для начинки очистіть яблука від шкірки і серцевини. Знадобиться два великих яблука або три не великих. Щоб яблука не понемнелі потрібно збризнути їх лимонним соком або потримати в кислій воді. Я змішую воду з лимонкою, якщо немає лимона під рукою, яблука після такої "ванни" темніють. Після підсушіть яблука серветкою паперової, посипте цукром (50 г) і корицею меленої, перемішайте. Начинка готова.
Візьміть форму, застелите папером і змастіть рослинною олією. Тісто розподіліть по всій формі, формуючи бортики не великі.
Викладіть начинку. Надішліть пиріг на 20-25 хвилин в гарячу духовку запекти. Температура випікання 180 градусів.
Поки пиріг в духовці, приготуйте меренгу. Для цього збийте міксером охолоджені білки з лимонним соком, але можна і без нього. Поки маса не стане щільною, додайте цукор 100 г (краще цукор перемолоти в пудру, гладша меренга вийде). Збивайте міксером до отримання щільної і стійкою меренги.
Дістаньте пиріг з духовки і розподіліть ложкою меренгу по всій поверхні. І відправте пиріг знову в духовку на 15 хвилин, з температурою 160 градусів.
Готовий пиріг остудіть, через час вийміть з форми. Нарізайте на шматочки і подавайте до столу.