Рецепт Галета з баклажанами, помідорами і сиром фото

Галета з баклажанами, помідорами і сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Овочі , Молочні продукти , Сир , Баклажан , Помідор , Моцарелла
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги , Страви з начинкою , Галети
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Галета з баклажанами, помідорами і сиром - надзвичайно ароматний і дуже ситний пиріг в хрусткому тесті. Найкраще готувати його в сезон баклажанів, коли вони найбільш корисні і смачні.

Опис приготування:

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати галети з баклажанами, помідорами і сиром, відмінний варіант ситного обіду або вечері, який складе конкуренцію класичної піци. Хрустке тісто в поєднанні з м'якими овочами і розплавленим сиром не залишать байдужим нікого, а аромат сушеного орегано і базиліка подарує вам хороший апетит. Моцареллу в цьому рецепті ви можете замінити будь-яким іншим твердим сиром; також можете додати і інші овочі за бажанням, щоб внести родзинку в рецепт.

  • Борошно - 200 грам
  • Рослинну рафіновану олію - 80 грам
  • Вода (окріп) - 80 грам
  • Баклажани - 600 грам
  • Помідори - 200 грам
  • Моцарелла - 200 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Орегано сушений - 1 Чайна ложка
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Базилік - 1 пучок
галета з баклажанами, помідорами і сиром - фото крок 1
1. Баклажани наріжте невеликими кубиками, додайте сіль і перемішайте. Залийте холодною водою і залиште на 20 хвилин. Відіжміть їх від води, додайте орегано, оливкова олія і добре перемішайте.
галета з баклажанами, помідорами і сиром - фото крок 2
2. Викладіть баклажани на застелений фольгою деко і відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 20-25 хвилин, щоб баклажани стали м'якими. Злегка остудіть при кімнатній температурі. Додайте тертий часник і сіль за смаком.
галета з баклажанами, помідорами і сиром - фото крок 3
3. Приготуйте тісто: просіяне борошно змішайте з розпушувачем, сіллю і рослинним маслом. Додайте окріп і замісіть еластичне тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
галета з баклажанами, помідорами і сиром - фото крок 4
4. Розкачайте тісто в тонкий пласт і перенесіть на папір для випічки. На середину викладіть злегка остиглі баклажани, нарізані помідори і шматочки моцарели.
галета з баклажанами, помідорами і сиром - фото крок 5
5. Загорніть краї галети і защіпніте в декількох місцях. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку і випікайте 30-35 хвилин. Готову галету прикрасьте свіжим базиліком. Смачного!

Схожі рецепти