Галета з баклажанами, помідорами і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Галета з баклажанами, помідорами і сиром - надзвичайно ароматний і дуже ситний пиріг в хрусткому тесті. Найкраще готувати його в сезон баклажанів, коли вони найбільш корисні і смачні.
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати галети з баклажанами, помідорами і сиром, відмінний варіант ситного обіду або вечері, який складе конкуренцію класичної піци. Хрустке тісто в поєднанні з м'якими овочами і розплавленим сиром не залишать байдужим нікого, а аромат сушеного орегано і базиліка подарує вам хороший апетит. Моцареллу в цьому рецепті ви можете замінити будь-яким іншим твердим сиром; також можете додати і інші овочі за бажанням, щоб внести родзинку в рецепт.
- Борошно - 200 грам
- Рослинну рафіновану олію - 80 грам
- Вода (окріп) - 80 грам
- Баклажани - 600 грам
- Помідори - 200 грам
- Моцарелла - 200 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Орегано сушений - 1 Чайна ложка
- Часник - 1-2 зубчиків
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Базилік - 1 пучок
1. Баклажани наріжте невеликими кубиками, додайте сіль і перемішайте. Залийте холодною водою і залиште на 20 хвилин. Відіжміть їх від води, додайте орегано, оливкова олія і добре перемішайте.
2. Викладіть баклажани на застелений фольгою деко і відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 20-25 хвилин, щоб баклажани стали м'якими. Злегка остудіть при кімнатній температурі. Додайте тертий часник і сіль за смаком.
3. Приготуйте тісто: просіяне борошно змішайте з розпушувачем, сіллю і рослинним маслом. Додайте окріп і замісіть еластичне тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
4. Розкачайте тісто в тонкий пласт і перенесіть на папір для випічки. На середину викладіть злегка остиглі баклажани, нарізані помідори і шматочки моцарели.
5. Загорніть краї галети і защіпніте в декількох місцях. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку і випікайте 30-35 хвилин. Готову галету прикрасьте свіжим базиліком. Смачного!