Свинина, тушкована з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Страву можна готувати по-різному, наприклад, на вогнищі (казань) або на плиті, вибір за вами. В будь-якому випадку, виходить неймовірно смачно і ситно. Ніжна свинина і соковиті овочі - супер поєднання
Приготуємо свинину, тушковану з овочами в домашніх умовах. На дно великого сотейника викладаємо шматочки сала і крупно порізану свинину, присипаємо сіллю і перцем. Далі овочі викладаються шарами, при цьому між кожним шаром я додаю трохи солі і перцю. Блюдо гаситься під закритою кришкою на середньому вогні приблизно 1 час. Вдалого приготування!
- Свинина - 500 грам
- Сало - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 200 грам
- Морква - 200 грам
- Капуста - 500 грам
- Картопля - 300 грам
- Помідори - 3 штуки
- Баклажан - 1-2 штук
- Перець болгарський - 2 штуки
- Часник - 2 штуки (головки)
- Перець гострий - За смаком
- Зелень - За смаком (будь-яка)
- Сіль і перець - За смаком
На дно сотейника викладаємо дрібно нарізане сало, зверху кладемо порізану середніми шматками свинину. Солимо і перчимо до смаку.
На м'ясо викладаємо цибулю, порізаний півкільцями, а також помідори, порізані дольками. Ще раз трохи солимо і перчимо.
Тепер кладемо часточки очищеної картоплі і морква, порізану кружальцями. Солимо і перчимо.
Кладемо порізані дольками баклажани, а також солодкий і гострий перець. Солимо і перчимо.
Нашинкуйтекапусту і присипте зверху. Знову трохи солимо і перчимо.
Вкриваємо всі інгредієнти цілими листами капусти, зверху викладаємо зелень. Трохи утрамбовуємо вміст каструлі і ставимо сотейник на вогонь. Тушкуємо приблизно 1 годину під кришкою.
Головне в процесі приготування не відкривати кришку. Через годину знімаємо блюдо з вогню і витримуємо ще 15 хвилин під кришкою. Потім розкладаємо блюдо на тарілки, викладаючи овочі в зворотному порядку, щоб м'ясо виявилося зверху. Смачного!