Рецепт Свинина по-бургундські фото

Свинина по-бургундські
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
М'ясо , Свинина
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Дуже смачне і ніжне мяско, яке ми будемо готувати у вині, відноситься до французької кухні, воно відмінно підійде для романтичної вечері, а так само для святкового обіду в колі сім'ї.

Опис приготування:

Я відразу хочу зауважити, що даний рецепт свинини по-бургундські не є традиційно французьким блюдом, а лише його спрощеним і адаптованим варіантом, адже коли язик йде про приготування м'яса у французькому регіоні Бургундія, то там використовують виключно яловичину. Однак на нашій території все-таки саме свинина набула широкого поширення, і найчастіше ми готуємо всі страви з неї. Так і в моїй ситуації: я дуже хотіла зробити що-небудь смачненьке і згадала про цей рецепт, в холодильнику був шматочок свинини, тому з ним і вирішила приготувати. Вийшло, на мій погляд, Проте смачно, ніж з яловичиною, всім дуже сподобалося, особливо чоловікові, так що я вважаю, що мій експеримент вдався, і якщо вас зацікавив цей рецепт, то я з задоволенням розповім вам, як приготувати свинину по-бургундські.

  • Свинина - 1-1, 5 кілограма
  • Перець болгарський - 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Гриби гливи - 400 грам
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Вино червоне - 500 мілілітрів
  • Масло рослинне - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
  • Перець мелений - - За смаком
свинина по-бургундські - фото крок 1
Свинину промиваємо під холодною водою і даємо їй обсохнути, потім нарізаємо її на невеликі кубики.
свинина по-бургундські - фото крок 2
Часник чистимо і нарізаємо пластинками.
свинина по-бургундські - фото крок 3
Болгарський перець і ріпчасту цибулю нарізаємо на невеликі кубики.
свинина по-бургундські - фото крок 4
Тепер наливаємо в горщик невелику кількість масла і викладаємо в нього свинину, солимо і перчимо, потім кладемо нарізану цибулю і часник. Потім йде шар болгарського перцю і нарізаних глив. Необхідно повторювати всі верстви, поки у вас не закінчаться всі інгредієнти.
свинина по-бургундські - фото крок 5
В кінці вливаємо червоне вино і відправляємо горщик в духовку. Встановлюємо температуру 200 градусів і готуємо наше м'ясо приблизно 1-1, 5 годину. А готову страву можна подавати прямо в горщику або викласти на тарілки. Смачного!

Схожі рецепти