Яловичина у вині по-бургундські
(покроковий рецепт з фото)
Французи - великі любителі гасити м'ясо у вині і це, звичайно, досить смачно. Яловичина у вині по-бургундські відніме у вас небагато часу і порадує ніжністю, смаком і прекрасним ароматом.
Яловичина у вині по-бургундські готується в духовці при невеликій температурі три години. Звичайно, воно буде дуже м'яким і ніжним! Спочатку обсмажити м'ясо на сильно розігрітій сковороді до золотистого кольору. Це як би запечатає м'ясо і воно збережеться соковитим. Суміш трав, спецій, овочів і вина дасть блюду тонкий аромат. До речі, готову страву завжди шалений пахне. Подайте яловичину у вині по-бургундські з картопляним пюре і насолоджуйтеся! Успіхів і приємного апетиту!
- Яловичина - 300 грам
- Вино червоне сухе - 500 мілілітрів
- Вода - 200 мілілітрів
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Чебрець - 4 штуки (гілочка)
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Томат - 1 Ст. Ложка
М'ясо порізати шматочками.
Обсмажити м'ясо до золотистого кольору.
М'ясо зняти зі сковороди і влити в неї вино.
Додати до вина воду, томатну пасту. Довести до кипіння.
М'ясо скласти в казанок, залити вином і додати всі інші інгредієнти.
Накрити кришкою і тушкувати в духовці 2, 5-3 годин 170 градусах.
Соус процідити через сито.
Смачного!