Рецепт М'ясо по-бургундські фото

М'ясо по-бургундські
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
М'ясо, Яловичина
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви

Обожнюю готувати м'ясо по-бургундські, а мої домашні обожнюють його поїдати! Пропоную шикарний покроковий рецепт м'яса по-бургундські, який розповість вам як приготувати цю страву легко і з задоволенням.

Приготування м'яса по-бургундські - досить тривалий процес, на приготування цієї страви сягає близько 3-4 годин, але скажу відразу, воно того варте! Для гурманів м'ясо по-бургундські - незамінний гаряче блюдо, готувати яке потрібно з любов'ю і задоволенням. Втім, блюдо готується нехай і довго, але дуже просто, вашої участі буде потрібно мінімум. Удачі в приготуванні!

  • Яловичина - 1 кілограм
  • Бекон - 100 грам
  • Морква - 4 штуки
  • Цибуля - 4 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Борошно - 2 чайних ложки
  • Томатна паста - 2 чайних ложки
  • Яловичий бульйон - 500 мілілітрів
  • Червоне вино - 500 мілілітрів
  • Печериці - 200 грам
  • Сіль, перець, лавровий лист, чебрець, орегано - - За смаком
м'ясо по-бургундські - фото крок 1
М'ясо гарненько промиваємо під проточною водою, просушуємо паперовим рушником і нарізаємо на досить великі шматочки. Тут потрібно проявити своє почуття міри. Шматки не повинні бути занадто маленькі, а то вони зсохнутися або надто великими, їх незручно буде їсти.
м'ясо по-бургундські - фото крок 2
Шматочки натираємо сіллю і перцем.
м'ясо по-бургундські - фото крок 3
Далі нарізаємо цибулю кільцями або півкільцями (можна і кубиками), морква також нарізаємо довільно. Я люблю, щоб морква була порізана досить крупно.
м'ясо по-бургундські - фото крок 4
Бекон нарізаємо невеликими шматочками.
м'ясо по-бургундські - фото крок 5
Бекон обсмажуємо в товстостінній сковорідці. Після того, як бекон пустить сік і перетвориться в шкварки відкидаємо в тарілку. На останньому жиру обсмажуємо шматочки яловичини. Якщо мало жиру, додамо масла.
м'ясо по-бургундські - фото крок 6
М'ясо обсмажуємо на сильному вогні до апетитною золотистої скоринки.
м'ясо по-бургундські - фото крок 7
У тій же толстостенной сковорідці, де смажили м'ясо обсмажуємо цибулю. Знову ж, якщо не вистачає жиру, додаємо масло.
м'ясо по-бургундські - фото крок 8
Як тільки цибуля підрум'яниться, додаємо моркву, дрібно нарізаний часник і томатну пасту. Все добре перемішати і згасимо кілька хвилин.
м'ясо по-бургундські - фото крок 9
Потім додати борошно і все дуже добре перемішати. Потім вливаємо приблизно 100 мл вина, весь час перемішуючи вміст.
м'ясо по-бургундські - фото крок 10
Складаємо назад м'ясо і бекон, вливаємо ще 400 мл вина і бульйон. М'ясо повинно бути повністю покрито рідиною. Додаємо лавровий лист, приправи. Але не додаємо сіль! Доводимо вміст до кипіння і потім зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо м'ясо близько 2-3 годин.
м'ясо по-бургундські - фото крок 11
Коли м'ясо буде практично готове, на сковорідці обсмажуємо досить дрібно нарізані печериці.
м'ясо по-бургундські - фото крок 12
Додаємо їх до м'яса. Також кладемо свіжу дрібно посічену зелень.
м'ясо по-бургундські - фото крок 13
М'ясо по-БУРГУНСЬКЕ подаємо з гарніром. Найкраще підходить картопляне пюре. Не забудьте про гарне червоне сухе вино. Приємного апетиту

Схожі рецепти