М'ясо по-бургундські
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю готувати м'ясо по-бургундські, а мої домашні обожнюють його поїдати! Пропоную шикарний покроковий рецепт м'яса по-бургундські, який розповість вам як приготувати цю страву легко і з задоволенням.
Приготування м'яса по-бургундські - досить тривалий процес, на приготування цієї страви сягає близько 3-4 годин, але скажу відразу, воно того варте! Для гурманів м'ясо по-бургундські - незамінний гаряче блюдо, готувати яке потрібно з любов'ю і задоволенням. Втім, блюдо готується нехай і довго, але дуже просто, вашої участі буде потрібно мінімум. Удачі в приготуванні!
- Яловичина - 1 кілограм
- Бекон - 100 грам
- Морква - 4 штуки
- Цибуля - 4 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Борошно - 2 чайних ложки
- Томатна паста - 2 чайних ложки
- Яловичий бульйон - 500 мілілітрів
- Червоне вино - 500 мілілітрів
- Печериці - 200 грам
- Сіль, перець, лавровий лист, чебрець, орегано - - За смаком
М'ясо гарненько промиваємо під проточною водою, просушуємо паперовим рушником і нарізаємо на досить великі шматочки. Тут потрібно проявити своє почуття міри. Шматки не повинні бути занадто маленькі, а то вони зсохнутися або надто великими, їх незручно буде їсти.
Шматочки натираємо сіллю і перцем.
Далі нарізаємо цибулю кільцями або півкільцями (можна і кубиками), морква також нарізаємо довільно. Я люблю, щоб морква була порізана досить крупно.
Бекон нарізаємо невеликими шматочками.
Бекон обсмажуємо в товстостінній сковорідці. Після того, як бекон пустить сік і перетвориться в шкварки відкидаємо в тарілку. На останньому жиру обсмажуємо шматочки яловичини. Якщо мало жиру, додамо масла.
М'ясо обсмажуємо на сильному вогні до апетитною золотистої скоринки.
У тій же толстостенной сковорідці, де смажили м'ясо обсмажуємо цибулю. Знову ж, якщо не вистачає жиру, додаємо масло.
Як тільки цибуля підрум'яниться, додаємо моркву, дрібно нарізаний часник і томатну пасту. Все добре перемішати і згасимо кілька хвилин.
Потім додати борошно і все дуже добре перемішати. Потім вливаємо приблизно 100 мл вина, весь час перемішуючи вміст.
Складаємо назад м'ясо і бекон, вливаємо ще 400 мл вина і бульйон. М'ясо повинно бути повністю покрито рідиною. Додаємо лавровий лист, приправи. Але не додаємо сіль! Доводимо вміст до кипіння і потім зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо м'ясо близько 2-3 годин.
Коли м'ясо буде практично готове, на сковорідці обсмажуємо досить дрібно нарізані печериці.
Додаємо їх до м'яса. Також кладемо свіжу дрібно посічену зелень.
М'ясо по-БУРГУНСЬКЕ подаємо з гарніром. Найкраще підходить картопляне пюре. Не забудьте про гарне червоне сухе вино. Приємного апетиту