Телятина по-бургундські
(покроковий рецепт з фото)
Іноді так хочеться з'їсти щось просте і в той же час вишукане, тому для всіх, хто любить класичне поєднання м'яса, овочів і червоного вина, я пропоную рецепт телятини по-бургундські.
Коли язик заходить про простих і в той же час вишуканих поєднаннях смаків, то тут немає рівних французьким кухарям. І нам не треба далеко ходити, ми можемо взяти для прикладу цей простий рецепт телятини по-бургундські. Якщо подумати гарненько, це блюдо представляє собою звичне для нас м'ясо, яке гаситься разом з овочами. Але не все так просто, адже гасити його ми будемо в бульйоні і ароматному червоному вині, завдяки чому м'ясо стане неймовірно м'яким і придбає вишуканий присмак. Так що навіть не варто і думати, що приготувати до найближчого вечері, з цим простим рецептом телятини по-бургундські ви точно не прогадаєте.
- Телятина - 800 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука (велика)
- Вино червоне сухе - 200 мілілітрів
- Бульйон м'ясний - 200 мілілітрів
- Часник - 2-3 зубчиків
- Лавровий лист - 2 штуки
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок (для обвалки м'яса)
- Масло оливкове - За смаком (для обжарки)
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, чебрець сушений)
- Сіль - За смаком
Отже, нам потрібно для початку нарізати телятину на досить великі шматочки (4-5 см шириною), обваляти їх у борошні і обсмажити на олії до золотистого кольору. Обсмажене м'ясо перекладаємо в глибоку жароміцних форму, в якій ми будемо запікати страву в духовці в подальшому.
Далі обсмажуємо на сковороді нарізану кружечками моркву і цибулю, нарізаний півкільцями, смажимо овочі також до золотистого кольору, потім перекладаємо в форму до м'яса.
Тепер наливаємо в форму вино і бульйон, додаємо роздавлений плоскою стороною ножа часник, лавровий лист, сіль і спеції за смаком. Ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 5 хвилин, потім накриваємо форму кришкою, зменшуємо температуру до 160 градусів і тушкуємо все 2, 5-3 годину.
Готову телятину подаємо з будь-яким гарніром, полив все ароматним соусом. Приємного всім апетиту!