Рецепт Телятина по-бургундські фото

Телятина по-бургундські
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
М'ясо , Телятина
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Іноді так хочеться з'їсти щось просте і в той же час вишукане, тому для всіх, хто любить класичне поєднання м'яса, овочів і червоного вина, я пропоную рецепт телятини по-бургундські.

Опис приготування:

Коли язик заходить про простих і в той же час вишуканих поєднаннях смаків, то тут немає рівних французьким кухарям. І нам не треба далеко ходити, ми можемо взяти для прикладу цей простий рецепт телятини по-бургундські. Якщо подумати гарненько, це блюдо представляє собою звичне для нас м'ясо, яке гаситься разом з овочами. Але не все так просто, адже гасити його ми будемо в бульйоні і ароматному червоному вині, завдяки чому м'ясо стане неймовірно м'яким і придбає вишуканий присмак. Так що навіть не варто і думати, що приготувати до найближчого вечері, з цим простим рецептом телятини по-бургундські ви точно не прогадаєте.

  • Телятина - 800 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука (велика)
  • Вино червоне сухе - 200 мілілітрів
  • Бульйон м'ясний - 200 мілілітрів
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Борошно - 3-4 Ст. Ложок (для обвалки м'яса)
  • Масло оливкове - За смаком (для обжарки)
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, чебрець сушений)
  • Сіль - За смаком
телятина по-бургундські - фото крок 1
Отже, нам потрібно для початку нарізати телятину на досить великі шматочки (4-5 см шириною), обваляти їх у борошні і обсмажити на олії до золотистого кольору. Обсмажене м'ясо перекладаємо в глибоку жароміцних форму, в якій ми будемо запікати страву в духовці в подальшому.
телятина по-бургундські - фото крок 2
Далі обсмажуємо на сковороді нарізану кружечками моркву і цибулю, нарізаний півкільцями, смажимо овочі також до золотистого кольору, потім перекладаємо в форму до м'яса.
телятина по-бургундські - фото крок 3
Тепер наливаємо в форму вино і бульйон, додаємо роздавлений плоскою стороною ножа часник, лавровий лист, сіль і спеції за смаком. Ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 5 хвилин, потім накриваємо форму кришкою, зменшуємо температуру до 160 градусів і тушкуємо все 2, 5-3 годину.
телятина по-бургундські - фото крок 4
Готову телятину подаємо з будь-яким гарніром, полив все ароматним соусом. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти