Рецепт Яловичина по-бургундські фото

Яловичина по-бургундські
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
М'ясо, Яловичина
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Розшукуючи який-небудь цікавий рецепт приготування яловичини, натрапила на рецепт яловичини по-бургундські. Вийшло дуже смачно, тому ділюся вдалим досвідом.

Яловичина по-бургундські - це, як і випливає з назва, фірмове блюдо французького регіоні Бургундія, що представляє собою яловичину, тушковану в провині. Готується яловичина по-бургундські досить довго, але завдяки цьому м'ясо виходить неймовірно ніжним і м'яким. А вже як це блюдо пахне! головне - не економити і не додавати погане дешеве вино, інакше смак страви буде зіпсований. Подавати це блюдо, знову ж, найкраще з червоним сухим або напівсухим.

  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Яловичина - 1, 5 кілограма
  • Сіль і свіжий мелений перець - - За смаком
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 4 штуки
  • Вино червоне сухе - 3 склянки
  • Помідори - 350 грам
  • Зелень - - За смаком
яловичина по-бургундські - фото крок 1
Яловичину нарізаємо на кубики стороною 2 см.
яловичина по-бургундські - фото крок 2
Невеликими партіями обсмажуємо яловичину до коричневого кольору.
яловичина по-бургундські - фото крок 3
Цибулю нарізаємо дрібно, морква - трохи крупніше (в оригіналі використовується спеціальна маленька морква). Обсмажуємо в сковороді до м'якості цибулі.
яловичина по-бургундські - фото крок 4
Повертаємо м'ясо до цибулі і моркви, солимо, перчим, обсмажуємо ще 2-3 хвилини. Потім весь вміст сковороди перекладаємо в глибоку каструлю, а в сковороду наливаємо вино і яловичий бульйон. Доводимо до кипіння, після чого переливаємо в ту ж глибоку каструлю, в якій знаходиться м'ясо і овочі.
яловичина по-бургундські - фото крок 5
Ставимо каструлю на вогонь.
яловичина по-бургундські - фото крок 6
Додаємо дрібними кубиками нарізані помідори і букет зелені, пов'язаний ниткою або загорнутий в марлю.
яловичина по-бургундські - фото крок 7
Ставимо каструлю з м'ясом в духовку, розігріту до 190 градусів, з 2 годину. Потім дістаємо каструлю з духовки, ставимо на середній вогонь і уварюємо соус до потрібної консистенції.
яловичина по-бургундські - фото крок 8
Подаємо в гарячому вигляді.

Схожі рецепти