Суші з лососем
(покроковий рецепт з фото)
Класика японської традиційної кухні - суші з лососем. Не потрібно йти в ресторан, щоб приготувати шалені суші з лососем - зробити це можна і в домашніх умовах!
Думаю, розповідати про те, що таке суші, вже не треба - в Росії про це традиційне японське винахід знають практично всі. Більшість вважає, що приготування суші - це дуже трудомісткий процес, і тому ходять в суші-бари, щоб покуштувати улюбленого японського блюда. Дурниця - насправді, приготувати суші з лососем дуже просто і в домашніх умовах! Погляньте на рецепт - всього лише спритність рук і ніякого шахрайства. Мінімум старань - і красиві сушки, як я їх ласкаво називаю, у вас на столі :Р
- Лосось - 200 грам
- Wasabi - 2 грами
- Рис для суші - 100 грам
Ось - всі наші інгредієнти. Сирий лосось, відварений рис і васабі. І трошки холодної водички.
Насамперед необхідно відрізати потрібний шматочок філе риби. Канонічний шматочок повинен мати довжину близько 1, 5-2 см і товщину в 0, 5 см, однак якщо ви відступите від канонів - нічого страшного, смак сильно не постраждає.
Приблизно ось так повинен виглядати шматочок рибки. Чим красивіше наріжете - тим, природно, красивіше вийде суші.
Тепер злегка змажемо шматочок рибки хроном васабі. Не переборщити - хрін дуже гострий!
Тепер займемося формуванням рису. Змочивши пальці в холодній воді, щоб рис не прилипав до пальців.
Беремо руками потрібну кількість рису. Складно сказати, скільки рису потрібно - спробуйте раз-два і самі почнете відчувати необхідну кількість.
Формуємо рис руками, надаємо йому правильну форму.
Кладемо на рис шматочок риби.
Рукою злегка притискаємо рис до риби, щоб вони скріпилися. У рисі великим пальцем робимо невелике заглиблення (см. Фото) - це робиться для того, щоб суші виглядали більш повітряними, красивими.
Тепер займаємося наведенням краси - притискаємо рис з боків, вкутуємо його рибкою. Словом, доводимо суші до розуму.
Мені залишається вас тільки привітати - суші з лососем готове! Подавати з маринованим імбиром, соєвим соусом і хроном васабі.