Рецепт Суп фото

Суп
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
М'ясо , Овочі , Картопля , Яловичина , Морква , Цибуля
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На природу
Супи
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Суп, вона ж шурпа, Corpa, шорба і сорпа - це наваристий суп, який варять в мусульманських країнах на Сході. Його можна знайти в турецькій, таджицької, туркменської, казахської та інших кухнях.

Опис приготування:

Таке блюдо урізноманітнює звичне сімейне меню. Його можна варити замість борщу. У класичному варіанті бульйон варять на баранині, але можна пробувати будь-яке м'ясо. Я ж пропоную вам дізнатися про те, як приготувати шорпо з яловичини. Спеції та зелень в складі додадуть в суп приголомшливі смакові нотки.

  • Яловичина - 500 грам (м'якоть)
  • Картопля - 2-3 штук
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Помідор - 2 штуки
  • Томатна паста - 1-2 Ст. Ложок
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Зелень - 1 пучок
  • Спеції - За смаком
  • Перець чилі - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Окріп - 4-5 літрів
суп - фото крок 1
У казані або каструлі з товстим дном розігрійте масло. Обсмажте в ньому до золотистого кольору подрібнену цибулю.
суп - фото крок 2
Промийте і наріжте середніми шматками м'ясо. Додайте його до цибулі. Смажте до випаровування рідини.
суп - фото крок 3
Наріжте невеликими кубиками перець і очищену картоплю. Морква помийте, очистіть і натріть на крупній тертці.
суп - фото крок 4
Також наріжте кубиками помідори.
суп - фото крок 5
До м'яса додайте моркву і спеції. Перемішайте і смажте пару хвилин.
суп - фото крок 6
Потім додайте перець, помідори і томатну пасту.
суп - фото крок 7
Потім влийте 2 літра окропу. Гасіть м'ясо протягом 40 хвилин.
суп - фото крок 8
Далі додайте картоплю і влийте окріп. Варіть суп після закипання на слабкому вогні протягом 15 хвилин.
суп - фото крок 9
В кінці додайте подрібнений часник, спеції і сіль за смаком. Дайте шорпо настоятися 15 хвилин. При подачі додайте зелень. Смачного!

Схожі рецепти