Суп
(покроковий рецепт з фото)
Суп, вона ж шурпа, Corpa, шорба і сорпа - це наваристий суп, який варять в мусульманських країнах на Сході. Його можна знайти в турецькій, таджицької, туркменської, казахської та інших кухнях.
Таке блюдо урізноманітнює звичне сімейне меню. Його можна варити замість борщу. У класичному варіанті бульйон варять на баранині, але можна пробувати будь-яке м'ясо. Я ж пропоную вам дізнатися про те, як приготувати шорпо з яловичини. Спеції та зелень в складі додадуть в суп приголомшливі смакові нотки.
- Яловичина - 500 грам (м'якоть)
- Картопля - 2-3 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Помідор - 2 штуки
- Томатна паста - 1-2 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Часник - 2-3 зубчиків
- Зелень - 1 пучок
- Спеції - За смаком
- Перець чилі - За смаком
- Сіль - За смаком
- Окріп - 4-5 літрів
У казані або каструлі з товстим дном розігрійте масло. Обсмажте в ньому до золотистого кольору подрібнену цибулю.
Промийте і наріжте середніми шматками м'ясо. Додайте його до цибулі. Смажте до випаровування рідини.
Наріжте невеликими кубиками перець і очищену картоплю. Морква помийте, очистіть і натріть на крупній тертці.
Також наріжте кубиками помідори.
До м'яса додайте моркву і спеції. Перемішайте і смажте пару хвилин.
Потім додайте перець, помідори і томатну пасту.
Потім влийте 2 літра окропу. Гасіть м'ясо протягом 40 хвилин.
Далі додайте картоплю і влийте окріп. Варіть суп після закипання на слабкому вогні протягом 15 хвилин.
В кінці додайте подрібнений часник, спеції і сіль за смаком. Дайте шорпо настоятися 15 хвилин. При подачі додайте зелень. Смачного!