Суп з перловки з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
У багатьох сім'ях обід не обходиться без наваристого супчика або борщу. Я сьогодні розповім, як приготувати суп з перловки з м'ясом по-домашньому. Це перша страва відноситься до ситним супів.
Просто, корисно і дуже смачно. Якщо ви хочете приготувати таке перше блюдо, суп з перловки з м'ясом стане відмінним рішенням. Такий суп готується близько 2, 5 годин. Щоб скоротити час на приготування, замочіть заздалегідь перловку (мінімум на 3 годину). Поєднання перловки і яловичини просто ідеальне. Овочі додаються в суп сирими (піджарку робити не потрібно), а при бажанні в кінці можна додати ще зелень.
- Яловичина - 500 грам
- Перловка - 0, 5 склянки
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Картопля - 3-4 штуки
- Сіль і спеції - За смаком
1. Цей суп готується близько 2, 5 годин. Незважаючи на тривалість приготування, його часто роблять на обід в багатьох сім'ях. Я завжди на ніч замочую перловку, щоб скоротити час приготування.
2. Готувала я в мультиварці, але на плиті суп готується в такій же послідовності. Отже, моєму ретельно яловичину (найкраще брати м'якоть), додаємо перловку і доводимо до кипіння. Обов'язково потрібно зняти піну. Солити суп потрібно тоді, коли перловка звариться. В іншому випадку вона буде довго розварюються. Перловка і яловичина за часом варяться однаково, тому і кидаються вони в воду разом. Після закипання додайте лавровий лист, перець горошком і спеції за смаком.
3. Я люблю в такий суп додавати запашний перець, він додає особливу пікантність.
4. Нарізаємо цибулю півкільцями. Для цього супу я не готую піджарку, а кидаю овочі сирими.
5. Нарізаємо соломкою моркву, відправляємо її в суп разом з цибулею.
6. Нарізаємо картопля, але відправляємо його в суп тоді, коли звариться перловка. Готове м'ясо потрібно дістати і нарізати на шматочки, після чого повернути назад. Солимо і приправляємо за смаком (при бажанні можна додати в кінці зелень). Коли суп буде готовий, вимикаємо його і даємо настоятися.
7. Подається суп з перловки з м'ясом в гарячому вигляді. Смачного!