Рецепт Гарнір з перловки з овочами фото

Гарнір з перловки з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Крупи , Перлова крупа
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарніри
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

У пошуках нових і нескладних варіантів обіду або вечері? Тоді пропоную вам звернути увагу на рецепт приготування гарніру з перловки з овочами. Просто, смачно і корисно. Ідеально!

Опис приготування:

Головна перевага цієї страви в тому, що склад інгредієнтів можна з легкість варіювати за смаком. Крім овочів в цьому простому рецепті гарніру з перловки з овочами можна використовувати також грибочки, які прекрасно поєднуються з крупою.

  • Перловка - 1 Склянка
  • Часник - 2-4 зубчиків
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Стебло селери - 1 штука
  • Солодкий перець - 1-2 штук
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сушені трави - 1 щіпка
  • Гриби - 100 грам (по бажанню)
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
гарнір з перловки з овочами - фото крок 1
1. Дуже важливий нюанс, на який відразу б хотілося звернути увагу: крупу потрібно замочити попередньо на 6-8 годин. На сковороді або в сотейнику розігрійте трохи рослинного масла, викладіть нарізаний часник.
гарнір з перловки з овочами - фото крок 2
2. Через пару хвилин додайте нарізаний кубиками цибулю.
гарнір з перловки з овочами - фото крок 3
3. Поки цибуля обсмажується до прозорості, наріжте дрібно стебло селери, викладіть його теж в сковороду.
гарнір з перловки з овочами - фото крок 4
4. Туди ж відправте солодкий перець. Також в рецепті приготування гарніру з перловки з овочами можна використовувати гострий перець, кабачки або морква, наприклад.
гарнір з перловки з овочами - фото крок 5
5. Все як слід перемішайте і підсолити трохи. Залиште на середньому вогні смажитися хвилини на 3.
гарнір з перловки з овочами - фото крок 6
6. Для більш апетитного аромату можете додати сушені трави або улюблені спеції.
гарнір з перловки з овочами - фото крок 7
7. Злийте воду з крупи, викладіть її до овочів.
гарнір з перловки з овочами - фото крок 8
8. Влийте воду або бульйон (можна взяти овочевий або м'ясний). При необхідності ще трохи підсолити і залиште на повільному вогні нудитися до готовності крупи.
Коли гарнір з перловки з овочами в домашніх умовах готовий, подавайте його до столу, присипавши зеленню.

Схожі рецепти