Гарнір з перловки з овочами
(покроковий рецепт з фото)
У пошуках нових і нескладних варіантів обіду або вечері? Тоді пропоную вам звернути увагу на рецепт приготування гарніру з перловки з овочами. Просто, смачно і корисно. Ідеально!
Головна перевага цієї страви в тому, що склад інгредієнтів можна з легкість варіювати за смаком. Крім овочів в цьому простому рецепті гарніру з перловки з овочами можна використовувати також грибочки, які прекрасно поєднуються з крупою.
- Перловка - 1 Склянка
- Часник - 2-4 зубчиків
- Цибулина - 1-2 штук
- Стебло селери - 1 штука
- Солодкий перець - 1-2 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Сушені трави - 1 щіпка
- Гриби - 100 грам (по бажанню)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Дуже важливий нюанс, на який відразу б хотілося звернути увагу: крупу потрібно замочити попередньо на 6-8 годин. На сковороді або в сотейнику розігрійте трохи рослинного масла, викладіть нарізаний часник.
2. Через пару хвилин додайте нарізаний кубиками цибулю.
3. Поки цибуля обсмажується до прозорості, наріжте дрібно стебло селери, викладіть його теж в сковороду.
4. Туди ж відправте солодкий перець. Також в рецепті приготування гарніру з перловки з овочами можна використовувати гострий перець, кабачки або морква, наприклад.
5. Все як слід перемішайте і підсолити трохи. Залиште на середньому вогні смажитися хвилини на 3.
6. Для більш апетитного аромату можете додати сушені трави або улюблені спеції.
7. Злийте воду з крупи, викладіть її до овочів.
8. Влийте воду або бульйон (можна взяти овочевий або м'ясний). При необхідності ще трохи підсолити і залиште на повільному вогні нудитися до готовності крупи.
Коли гарнір з перловки з овочами в домашніх умовах готовий, подавайте його до столу, присипавши зеленню.
Коли гарнір з перловки з овочами в домашніх умовах готовий, подавайте його до столу, присипавши зеленню.