Гарнір з перловки
(покроковий рецепт з фото)
Існує безліч різновидів круп. Частина з них ми звикли вживати в солодкому вигляді. Частина - в солоному. Зараз ви побачите, як приготувати гарнір з перловки по-справжньому смачно.
Перлову кашу варити легко. Єдине, якщо ви не замочили кашу заздалегідь і варіть її відразу, час приготування може збільшитися в півтора рази. Перловка - груба крупа. Тому потрібно її гарненько проварювати, інакше може постраждати шлунок.
- Перлова крупа - 1 Склянка
- Помідор - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Вода - 4 склянки
- Перець болгарський - 1 штука
- Зелень - За смаком
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Спочатку треба промити крупу. Ретельно, в декількох водах, до зникнення каламутної води. Перловку краще замочити на півгодини, а потім вже варити її. Так ми і зробимо. Заливаємо чистою водою промиту перловку.
А поки приступимо до приготування овочів. Дрібно порубати цибулю, наріжемо помидорку і перчик. Розігріємо сковорідку, наллємо в неї соняшникова олія. Овочі обсмажити з додаванням солі і спецій за смаком.
Наша перловка набухла. Перекладаємо її в каструльку, наливаємо воду на 2 пальця зверху. Ставимо варитися на повільному вогні на 30-40 хвилин.
Коли каша розвариться, зливаємо зайву воду, якщо потрібно. Перекладаємо її в сковороду з обсмаженими овочами. Тепер потрібно обсмажити кашу разом з овочами ще раз, досипати, якщо потрібно, приправ.
На сильному вогні, помішуючи, гарнір з перловки з овочами приготується швидко. Через 5-7 хвилин знімаємо блюдо з вогню. Перекладаємо в тарілочку. Все готово! Можна подавати гарнір з м'ясом, рибою або просто так, якщо ви на дієті.