Рецепт Котлети з перловки фото

Котлети з перловки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Перлова крупа
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , Для дітей
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Такі котлети можна запропонувати в пісні дні. За смаком вони не схожі на м'ясні, але нічим не гірше. Доповніть їх сметанним соусом або гострої томатної аджикою.

Опис приготування:

Котлети з перловки готуються з вареної перлової каші, краще за все подбати про це передчасно. Фарш готуємо в комбайні або блендері, але можна все дрібно нарізати і ножем. Змішуємо, надаємо форму котлет, паніруємо і смажимо на маслі.

  • Перлова крупа варена - 2 склянки
  • Цибулина - 1 штука (велика або 2 невеликих)
  • Сіль - 1-2 Щепоток
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Борошно - 2-3 Ст. Ложок (для панірування)
  • Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок (для смаження)
котлети з перловки - фото крок 1
1. Щоб приготувати котлети з перловки, потрібно заздалегідь зварити крупу в співвідношенні 1:2 з водою, трохи остудити. Відмінно підійде вчорашня каша.
котлети з перловки - фото крок 2
2. У чашу блендера кладемо цибулю. Подрібнюємо.
котлети з перловки - фото крок 3
3. Чи не дрібнити цибулю занадто. Він повинен виглядати як на фото.
котлети з перловки - фото крок 4
4. До цибулі додаємо перлову кашу. Подрібнюємо.
котлети з перловки - фото крок 5
5. Готово. Структура вязкая, тому яйця не потрібні для зв'язки.
котлети з перловки - фото крок 6
6. Перекладаємо в зручну тару, перчим, солимо, перемішуємо.
котлети з перловки - фото крок 7
7. Мокрими руками беремо по столовій ложці фаршу і катаємо кульки. Обвалюють в борошні. Надаємо форму котлет.
котлети з перловки - фото крок 8
8. Смажимо на великий вогні на олії до рум'яної скоринки.
котлети з перловки - фото крок 9
9. Смажимо з двох сторін, по 4-5 хвилин з кожної.
котлети з перловки - фото крок 10
10. Котлети з перловки готові. Приємного!

Схожі рецепти