Котлети з перловки
(покроковий рецепт з фото)
Такі котлети можна запропонувати в пісні дні. За смаком вони не схожі на м'ясні, але нічим не гірше. Доповніть їх сметанним соусом або гострої томатної аджикою.
Котлети з перловки готуються з вареної перлової каші, краще за все подбати про це передчасно. Фарш готуємо в комбайні або блендері, але можна все дрібно нарізати і ножем. Змішуємо, надаємо форму котлет, паніруємо і смажимо на маслі.
- Перлова крупа варена - 2 склянки
- Цибулина - 1 штука (велика або 2 невеликих)
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок (для панірування)
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок (для смаження)
1. Щоб приготувати котлети з перловки, потрібно заздалегідь зварити крупу в співвідношенні 1:2 з водою, трохи остудити. Відмінно підійде вчорашня каша.
2. У чашу блендера кладемо цибулю. Подрібнюємо.
3. Чи не дрібнити цибулю занадто. Він повинен виглядати як на фото.
4. До цибулі додаємо перлову кашу. Подрібнюємо.
5. Готово. Структура вязкая, тому яйця не потрібні для зв'язки.
6. Перекладаємо в зручну тару, перчим, солимо, перемішуємо.
7. Мокрими руками беремо по столовій ложці фаршу і катаємо кульки. Обвалюють в борошні. Надаємо форму котлет.
8. Смажимо на великий вогні на олії до рум'яної скоринки.
9. Смажимо з двох сторін, по 4-5 хвилин з кожної.
10. Котлети з перловки готові. Приємного!